The Story of George Michael

Vrijdag 16 november waren mijn vriendin, vroeger buurmeisje Ria en ik aanwezig bij de voorstelling “The Story of George Michael”. Wij zijn samen opgegroeid met Wham! en George Michael. Geen Hitkrant of Popfoto was in die tijd veilig, ze werden direct geplunderd voor plakboekfoto’s en posters. Als fan kon ik deze voorstelling niet aan me voorbij laten gaan en gelukkig wilde Ria mee, ik kon me voor deze gelegenheid geen beter gezelschap wensen.

Om 20.00 uur zaten wij in de Heeminkzaal in Schouwburg Odeon te Zwolle. We haden niet echt een idee wat ons te wachten stond, maar we kunnen stellen dat het onze verwachtingen overtrof.

Op initiatief van één van George’s grootste fans, Phaedra Kwant presenteert Charly Luske “The Story of George Michael”. In dit concert wordt het onstuimige leven van de singer/songwriter en muziekproducent uiteengezet aan de hand van de hits uit de Wham!-tijd en daarna. Onder aanvoering van bassiste Phaedra Kwant vertellen de muzikanten en vocalisten de anekdotes achter de muziek. Phaedra had ook nog talloze leuke ‘FeiFeFeiFeFeitjes’ voor ons in petto.

Aan het begin van het opreden werd even stil gestaan bij het overlijden van George op 25 december 2016, als fan weet je nog precies hoe dit nieuws je bereikte.

In 1979 begon de muzikale carrière van George Michael in het Ska bandje ‘The Executives’ Toen in 1980 2 van de 4 leden uit de band stapten vormden George Michael en Andrew Ridgeley samen de band ‘Wham!’ De hits van deze band, waaronder ‘Young Guns’, ‘Club Tropicana’, ‘Everything She Wants’en ‘I’m Your Man’kwamen voor de pauze aan bod. ‘Bad Boys’ werd aan het begin ingezet, maar gestaakt. Dit nummer kon eigenlijk niet vond men. Deze hit vond George het minst goede nummer dat hij ooit geschreven had, het paste goed bij de nummers op het album ‘Fantastic’, maar was verre van autobiografisch. De solo nummers van George uit die periode als ‘Careless Whisper’ en ‘A Different Corner’ werden prachtig vertolkt.

Het mooie was dat de band George Michael niet na deed of probeerde te evenaren. De muzikanten Charly Luske (zang), Arie den Boer (drums), Phaedra Kwant (bas/zang), Nick Bult (piano/zang), Lo van Gorp (sax/zang), Danjil Tuhumena (gitaar/zang), Jan-Peter Bast (toetsen) en Jules Pasdeloup (gitaar) speelden op eigen wijze en met veel plezier de hits. Het was herkenbaar en toch anders.

Na de pauze meer over het leven van George Michael, zijn onzekerheden, relaties en problemen. Op de momenten dat het geluk hem even toelachtte, werd dit meteen weer ongedaan gemaakt door o.a. het overlijden van zijn grote liefde Anselmo en van zijn moeder. Zijn eerste solo album ‘Faith’ was een enorm succes. Maar de George die we toen zagen was ver weg van de persoon die hij werkelijk was. Hij wilde graag serieus genomen worden als singer/songwritter en niet een oppervlakkig popidool zijn. De latere albums laten steeds meer de echte George Michael zien. De hits ‘I Want Your Sex’, Father Figure’, ‘Praying For Time’, ‘Freedom’ kwamen voorbij. Tijdens het tribute concert aan Freddy Mercury vertolkte hij de ‘Queen’ hit ‘Somebody to Love’. Terwijl een volgeladen wembleystadion hem toejuicht, wist nog geen handje vol mensen hoe moeilijk hij het in zijn privé leven had. De hits van het album ‘Older’ ‘Jesus to a Child’en You Have Been Loved’ geven het verdriet om Anselmo op indrukwekkende wijze weer. De nummers ‘Outside’en ‘Amazing’markeerden weer een andere periode in zijn leven. Als laatste ‘December Song (I Dreamed Of Christmas)’ waar het verhaal eindigde, op 1ste Kerstdag 2016 werd George door zijn partner dood aangetroffen in bed.

Als toegift werd een 3de poging om het nummer ‘Bad Boys’ in te zetten wederom gestaakt. Met ‘The Edge of Heaven’ werd de avond dansend afgesloten.

Een indrukwekkend verhaal, leuke anekdotes, wetenswaardige feiten en fantastische muziek. Maar ook het samen op pad zijn en gezellig bijpraten met mijn vriendin, maakten dit tot een onvergetelijke avond!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Concert / Theater met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *