Ambassadeursdag KNGF Geleidehonden

Zaterdag 10 november vond in Postillon Hotel Veluwemeer te Putten de Ambassadeursdag van KNGF Geleidehonden plaats. Vanaf 9.30 uur werden we hartelijk ontvangen met een kop koffie en kregen we ons persoonlijk dagprogramma uitgereikt. Om 10.00 uur werd de dag geopend door Debby, tot 1 december coördinator van het ambassadeursprogramma. Zij gaat een nieuwe uitdaging aan als docente geschiedenis, maar blijft wel als ambassadeur voorn KNGF Geleidehonden actief.

Als eerste stond voor ons de honden uitlaatronde op het programma. Met 8 honden en hun baasjes een wandelingetje langs het Veluwemeer. De honden waren heerlijk aan rennen en spelen, sommigen gingen lekker het meer in voor een nat pak. Een groepsfoto van de honden is dan best wel veel gevraagd.

Om 11.05 uur verzorgde kennelhoofd Carla de kennisworkshop ‘Hondengedrag’. We kregen uitgelegd hoe we aan de stand van de kop, oren, romp, poten en staart van de hond kunnen opmaken hoe ze zich voelen. Ook door bijvoorbeeld geluiden kan onze hond aangeven of hij spanning of emotie ervaart.

Hierna was het tijd voor een heerlijke lunch en een ontspannen wandelingetje met Loyd. Na een toespraak van directrice Meta Neeleman waren we om 13.40 uur we aanwezig bij de inspiratie workshop ‘Assistentiehond’. Ambassadeur Els vertelde over haar ervaringen met haar assistentiehond Peggy. Bijzonder om te zien hoeveel een assistentiehond kan doen en daardoor de onafhankelijkheid van iemand met een beperking kan vergroten.

Onze laatste workshop begon om 14.35, het betrof de kennis workshop ‘Indicatie/aanname criteria voor een geleidehond’ Hoofd Training & Cliëntenzorg Peter vertelde over de diverse criteria voor Autisme Geleidehonden, Buddyhonden, Assistentiehonden en Binden Geleidehonden. Het belangrijkste dat je als cliënt moet kunnen bieden is een goed leven voor de hond.

Tijd voor de borrel! Maar eerst nog even langs de fotograaf, want KNGF Geleidehonden wil naast informatie ook een foto van haar ambassadeurs en hun honden kunnen verstrekken aan evt. geïnteresseerden in een presentatie. Het werd een leuke, spontane fotosessie. Gelukkig werden van achter de fotograaf met mijn toestel ook meteen wat kiekjes geschoten.

Nu dan echt tijd voor de borrel en gezellig na- en bijpraten met bekenden. Er waren vandaag 55 honden met hun baasjes (en vele introducees) aanwezig. Een drukke en gezellige boel! Leuk om Sandra en BGH Jones weer te zien. Ook weer even bij kunnen kletsen met René die met zijn Buddyhond Aube aanwezig was. En kennis gemaakt met Annet en haar BGH Parker. Parker blijkt een neefje te zijn van Loyd, hoe leuk is dat!

Bij vertrek kregen we een ‘Sponsor een Pup’ goodie bag met wat lekkers voor de reis huiswaarts.

Het was een leuke, leerzame dag.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *