Huiskamerconcert Will Knox

Zondag 18 november gaf singer/songwritter Will Knox een geweldig huiskamerconcert in de grote keuken van gastvrouw Tonny in Hazerswoude-Dorp. Bij binnenkomst hoorden we Will zeggen: “Hey, I know you! Nice to see you again.” Leuk dat hij ons nog herkende, we hadden hem in Lochem gezien toen hij in het voorprogramma stond bij Racoon.

Will speelde twee sessies van een half uur. Aan ieder liedje ging een verhaal over een gebeurtenis in zijn leven vooraf, hetgeen aanleiding gaf tot het schrijven van dat liedje. Heel persoonlijke nummers, ontzettend mooi. Hij schrijft de meeste nummers samen met andere schrijvers, een samenwerking maakt een lied vaak sterker doordat je met anderen een ander perspectief krijgt. Net als in september bij Racoon speelde hij nu ook de mooie nummers ‘Little Holy Land’ en ‘Harlem’, beiden liedjes over het thuis dat hij hier in Nederland, Haarlem heeft gevonden. Will komt oorspronkelijk uit Londen, een plek waar iedereen hem kent en iets van hem vindt. Hier in Nederland kan hij zichzelf zijn.

Echt bijzonder zo’n huiskamerconcert, je zit heel dichtbij en daardoor heb je echt contact met de artiest. Tijdens de liedjes was iedereen muisstil. Ook leuk dat je in de pauze en na afloop in de gelegenheid bent een praatje te maken. Even op de foto is dan natuurlijk ook zo voor elkaar.

Wij waren niet eerder bij een huiskamerconcert aanwezig, we werden hierop geattendeerd door mijn nicht Florence. Door dit optreden hebben wij elkaar na 19 jaar weer eens gezien en gesproken.

Al met al een heel bijzondere avond waarop op diverse vlakken weer bevestigd werd dat muziek verbindt.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Concert / Theater met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *