Contactmiddag Diakass

Op woensdag 21 november waren Loyd en ik namens KNGF Geleidehonden aanwezig bij de contactmiddag van Diakass van de gereformeerde kerk te Sliedrecht. De uitnodiging voor deze middag kwam tot stand door het enthousiaste verhaal van Tine aan haar vriendin Marietje, voor mij contactpersoon voor deze middag. In juli zijn Loyd en ik op de Brede School in Arkel geweest, Tine begeleidde ons toen naar alle klassen.

Rond 14.15 uur werd ik hartelijk ontvangen door Marietje. Bij binnenkomst hoorde ik achter me enkele bezoekers zeggen: “Is dat ‘m? O, wat een mooiert!” Zo’n moment leid bij mij altijd tot zo’n trots gevoel en een glimlach van oor tot oor. Om 14.30 uur opende spreekstalmeester Betty de middag met een mooi welkomstwoord waarna ik mocht beginnen met de presentatie. Na een goed half uur was het tijd voor een pauze. Mensen kwamen voor een gezellig praatje en er waren wat vragen, die kon ik mooi meenemen voor het volgende deel van de presentatie. De jongste gast Jasper was ondertussen vrienden aan het maken met Loyd en bood aan Loyd te adopteren wanneer hij stopt met werken. Daar is inmiddels een lange wachtlijst voor, maar denk toch echt dat ik ‘m zelf ga houden als ‘ie met pensioen gaat.

Na het tweede deel kreeg ik een prachtige bos bloemen. Er was voor de aanwezigen gelegenheid wat foldermateriaal te bekijken en evt. een leuke knuffelhond, sleutelhanger of ander KNGF Geleidehonden hebbedingetje te kopen. In een mum van tijd was ik daar doorheen en moest ik enkele mensen teleurstellen. De donatiebox werd genereus gevuld, waarvoor hartelijk dank! Juf Tine van de Brede School kwam even langs om gedag te zeggen, wat ontzettend leuk! Men was erg enthousiast over de presentatie en Loyd. Die liet zich vandaag weer van z’n beste kant zien.

De tafels werden gedekt, want aansluitend aan deze middag was er een avondmaaltijd. Wat heerlijk dat ik mee mocht blijven eten! Hachee, rode kool, aardappelpuree en overheerlijke zelfgemaakte appelmoes. Complimenten voor de kok! Ik ben voor een tweede ronde gegaan. We kregen ook nog een lekker vanilletoetje met cake en ananas. Het was zeer gezellig aan tafel, leuk om op deze manier weer andere mensen te leren kennen.

Er werd nog even gezellig nagetafeld. Bij vertrek kregen bezoekers een leuk KNGF Geleidehonden puzzelboekje en boekenlegger mee.

Weer een heel fijne ervaring rijker!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.