Presentatie KNGF Geleidehonden

Donderdag 9 november mocht ik bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen vertellen over mijn ervaringen met een geleidehond en de Puppypleeggezinnen die de honden hebben opgevoed.

Na een lange rit, filerijden naar Amstelveen kregen Pascal, Zivan en ik om 19.00 uur van Maaike en Viola een hartelijk welkom bij KNGF Geleidehonden. Om 19.30 uur begon de presentatie “Puppypleeggezinnen voor KNGF Geleidehonden”. Zo’n 30 mensen waren aanwezig om geïnformeerd te worden over het mooie werk dat deze gezinnen doen en of het misschien iets voor hen is.

Een Puppypleeggezin speelt een heel belangrijke rol in de opleiding van de pup. Als de pup met zo’n 16 maanden naar school mag in Amstelveen, heeft deze eerst een maand of 14 de basis geleerd bij het gezin. Zindelijkheid, gehoorzaamheid en sociaal gedrag wordt de pup daar bijgebracht.

Na een korte introductie mocht ik mijn verhaal houden. Normaal gesproken vertel ik uitgebreid over het werk en de honden van KNGF Geleidehonden, iets dat ik in een uur kan opdreunen. Dat was vanavond wel anders en ik vond de voorbereiding op deze presentatie daarom best lastig. Ik had vooraf wat PowerPoint sheets met leuke foto’s aangeleverd en aan de hand daarvan heb ik kunnen vertellen over de Puppypleeggezinnen van Loyd en Zivan en mijn ervaringen met beide honden.

Als ik eenmaal voor een groep sta lijkt het allemaal vanzelf te gaan. Het half uur dat ik had vloog voorbij en het was zoals altijd weer enorm leuk om te doen.

Na mijn verhaal zijn we blijven luisteren naar de rest van de presentatie van Maaike en Viola. Zivan vermaakte zich prima, hij kon lekker rondlopen en rekenen op veel aandacht.

Rond 21.30 uur werd de presentatie afgerond. Nu hopen dat een aantal van de aanwezigen daadwerkelijk aan de slag gaat voor KNGF Geleidehonden. De vraag naar geleidehonden wordt steeds groter, dus Puppypleeggezinnen zijn hard nodig.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden, Uncategorized met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *