Voorlichting Oogcafé Westland

Een maand of twee geleden werd ik door de ambassadeurscoördinator van KNGF Geleidehonden gebeld met de vraag of ik een voorlichting wil verzorgen bij Oogcafé Westland in Naaldwijk, mijn contactpersoon is Elles, Hé Elles, die ken ik! Wij hebben elkaar leren kennen bij Visio Het Loo Erf, waar we in 2015 allebei een revalidatietraject doorliepen. Elles is nu één van de organisatoren van het Oogcafé in Naaldwijk.

Deze woensdagochtend stond een voorlichting over KNGF Geleidehonden op het programma. Om 10.00 uur kwamen mijn vriendin Cindy, Zivan en ik aan bij Vitis Wijkcentrum Hof van Heden in Naaldwijk. Cindy was zo lief ons te rijden, want met het OV zou een mijl op zeven zijn. We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie en koek. Er waren bijna 30 mensen naar het wijkcentrum gekomen, een aantal daarvan met hun geleidehond. Voor Zivan was het dus ook even leuk binnen komen.

Rond 10.30 uur kreeg ik het woord en kon ik wat vertellen over KNGF Geleidehonden; hoe naast de opleiding van de honden tegelijkertijd ook elders een traject wordt doorlopen door iemand die een geleidehond heeft aangevraagd; wat er gebeurt als je hond afgekeurd wordt of met pensioen gaat. Samen met de andere geleidehondenbazen konden we onze ervaringen delen. De tijd vloog om, iets na half 12 ronde ik af en stonden de eerste taxi’s al klaar om mensen op te halen.

Uit handen van Elles ontving ik een heel leuke attentie, 3 soorten jam uit het Westland. Het was erg leuk om voor deze, voor Oogcafé begrippen best wel grote, groep te staan.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden, Vrijwilligerswerk met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *