“Runners High”, het bestaat echt!

3.000 m. baanwedstijd bij P.A.C. Rotterdam

2013-08-15 2.jpgVanavond ben ik met loopgroepmaatje Ferry naar de 3.000 m. baanwedstrijd bij P.A.C. te Rotterdam geweest. We werden enige tijd geleden attent gemaakt op deze wedstrijd en het leek ons wel leuk om eens te zien hoe we er conditioneel voor staan.

Om 19.00 uur mocht ik starten in de 1ste serie. Mijn strategie was ‘gewoon gaan’, dat was me de vorige keer ook wel bevallen. Te hard starten, even instorten en dan vechten.

Bijna 2 ronden liep ik op kop in deze serie, achtervolgers zo kort erop dat ik ze voelde ademen… of was het de wind?

In de 3de ronde zakt het tempo in, het instorten was begonnen. Maar…. de laatste 600 m. toch weer de kracht om te versnellen! Eindtijd 14:44:5, officiële uitslag 14:44:0.

Ik kon het haast niet geloven. Was vertrokken op 15:45 min.  Vorig jaar tijdens de clubkampioenschappen 15:34 min. gelopen en ik had niet gedacht dat te verbeteren.

Mijn pr op de 3.000 m. stamde uit september 1995, 14:47 en dat heb ik na 18 jaar mogen verbeteren. Ik ben zo blij!

Ferry startte in de 2de serie en liep vanavond z’n eerste 3.000 m. Zijn eindtijd was 12:51 min. Wat een geweldige tijd!

In euforische stemming zijn we naar onze vereniging gegaan en hebben daar de baantraining van onze groep nog even meegepakt.

Wat een heerlijke dag! Lekker stuk gefietst en dan vanavond zo’n leuke wedstrijd. Ik ben een blij mens!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *