Rotterdam Ekiden 2018

Met team Running Blind Rotterdam op 7 juli mee gedaan aan de Rotterdam Ekiden 2018 bij PAC Rotterdam.

Een Ekiden is een Japanse estafetteloop. Eki betekent “plaats” en Den staat voor “bezorgen”. In vroegere tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement Ekiden is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een sjerp, de Tasuki.

Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt. De afstanden zijn in startvolgorde; 5km- 10km- 5km- 10km- 5km- 7,195km.In totaal wordt dus 42,195 km afgelegd, een echte marathonafstand. Bij team Running Blind werd in koppels gelopen, een loper en een buddy deelden samen het startnummer, de chip en de Tasuki.

Het parcours liep grotendeels door het Kralingse Bos, er werden door de atleten 1 of 2 ronden gelopen met start, finish en wissel op de atletiekbaan.

De deelnemers van team Running Blind werden om 11.00 uur opgewacht door teamcaptain Rick. Hij had het tot in de puntjes geregeld, we kregen van hem onze startnummers en tijdens de wedstrijd enthousiaste aanmoedigingen.

Om 12.00 uur klonk het startschot. Voor ons team gingen Roy en Marcel van start op de 1ste 5 km. Gaby en Irene volgden met de 10 km. De volgende 5 km. werden gelopen door Allanah en Kitt. Het werd steeds warmer en voor de lopers ook steeds zwaarder. Gelukkig had de organisatie voor voldoende water en natte sponzen gezorgd. Mirella en Patricia liepen de 2de 10 km. gevolgd door Karin en Annelies met 5 km. Om 15.50 stonden Mare en ik in het wisselvak voor de laatste afstand van 7,2 km. Wat was het warm!

Na een sportieve en gezellige middag finishte ons team in 4:12:25, een mooie prestatie!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Rotterdam Ekiden 2018

  1. Pascal schreef:

    Looking good
    Mooie wedstrijd weer
    Ik doe t je niet na

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *