De Beleving

Dinsdag 28 augustus mocht ik samen met gastvrouw Martine een leuke middag bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen verzorgen voor een vrouw en haar familie die ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag ruim € 600,- had opgehaald voor KNGF Geleidehonden, ze kwam dit deze middag persoonlijk afgeven. Wat een prachtig bedrag!

Om 13.30 uur werden de gasten ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. Martine en ik vertelden over onze ervaringen, Martine als puppy pleegbaas en ik als trotse baas van Loyd. We namen met grote dankbaarheid de donatie in ontvangst waarna we even de kennel konden bezoeken. Hier kreeg men uitleg over de training en leefomstandigheden van de pups die op school zitten. De aanwezige honden waren pas één dag op school. Je kunt je voorstellen dat het voor de puppy pleegbazen heel moeilijk was om de pups na een jaar hier af te leveren, maar voor de honden is dit natuulijk ook een hele verandering. Wel geweldig dat er weer zoveel pups naar school kunnen!

Daarna ‘De Beleving’, een simulator waarin dagelijkse situaties voor mensen met een visuele beperking worden nagebootst met behulp van een loopband, een virtual realitybril en een geleidehondenbeugel. De blindengeleidehondenbeleving laat iemand ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben en begeleid te worden door een geleidehond. Men vond het met recht een beleving. Erg wennen en ook wel lastig daar waar het gaat om overgeven aan de hond en het evenwicht bewaren op de loopband. Nadat de aanwezigen dit hadden meegemaakt, mocht ik het ook proberen. Best heel realistisch, gelukkig loopt Loyd een stuk vlotter tijdens zijn geleidewerk.

Ter afsluiting van deze middag hebben we in de kantine nog even na gepraat. De bezoekers waren zeer onder de indruk van het werk van KNGF Geleidehonden.

Meer informatie of ervaren hoe het is met een geleidehond te lopen:
Zie: geleidehond.nl/de-beleving

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *