Brede School Lingewaard

Maandag 2 juli zat ik om 7.45 uur aan een heerlijke bak koffie in de koffiekamer van Brede School Lingewaard in Arkel, nabij Gorinchem. Deze school heeft 10 jumbozakken met plastic doppen en € 170,- ingezameld voor KNGF Geleidehonden. Vandaag waren Loyd en ik aanwezig om alle leerlingen namens KNGF Geleidehonden te bedanken.

Men had een prachtig schema opgesteld met alle lessen die we zouden gaan bezoeken. Ik werd de hele dag begeleid door leerlingen van de Leerlingen Raad en contactpersoon Tine, die op haar vrije dag alles in goede banen leidde. Het ontbrak Loyd en mij aan niets; Begeleiding naar iedere klas, deuren werden opengehouden, koffie en thee verzorgd en ook de waterbak van Loyd verhuisde mee naar de klassen. Tine heeft de hele dag foto’s gemaakt, waarvoor hartelijk dank!

Het strakke programma begon om 8.30 uur, Mare en Kyra brachten ons bij de les van groep 8, een half uur later groep 7. In deze lessen in het kort verteld over het werk van KNGF Geleidehonden, veel en leuke vragen behandeld en natuurlijk ook een aaisessie met Loyd. Daan en Chris namen ons om 9.30 uur mee naar de allerkleinsten, groep 1/2a, -b en -c. Wat leuk die kleine mensjes! En Loyd vond het heerlijk om door al die handjes geaaid te worden.

Om 10.30 uur even pauze, tijd voor een kopje koffie en meteen gelegehneid voor het ontvangen van de cheque van € 170,-. En een leuke foto met de leden van de Leerlingen Raad met de cheque en de zakken met plastic doppen. Loyd werd verwend met twee zakken snacks.

Sophie en Nora namen ons om 10.45 uur mee naar groep 4 en daarna naar de lessen van groep 5/6a en 5/6b. Ook in deze lessen één en ander verteld over KNGF Geleidehonden. Loyd liet zich gewillig aaien, hij genoot van de aandacht.

Om 11.50 uur begon voor ons de ‘grote pauze’. Daan en Chris hielpen met het uitlaten van Loyd en zijn er inmiddels van overtuigd dat ze ook een hond willen, liefst een Duitse Herder. Loyd gedroeg zich, ondanks de warmte en drukte, zoals gewoonlijk als de liefste, meest gehoorzame hond.

Om 13.00 uur stonden Mare en Kyra weer klaar om ons te begeleiden naar de lessen van groep 3a en -b. Bij beide groepen verteld over KNGF Geleidehonden en net als bij de andere groepen iedereen bedankt voor het inzamelen van de doppen en het mooie bedrag voor de opleiding van onze geleidehonden.

Om 13.50 uur waren Loyd en ik klaar, we kijken terug op een best lange, maar superleuke dag!

10 lessen, steeds hetzelfde verhaal… In grote lijnen wel, maar iedere les is zo anders; andere energie, andere vragen, het is elke keer afwachten hoe het loopt, elke keer een verrassing, elke keer weer zó enorm leuk om te doen!

Brede School Lingewaard:
Super bedankt voor de hartelijke ontvangst, de gezellige dag en goede zorgen!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *