Inner Circle Run

Donderdag 21 juni liep ik met mijn buddy Sascha de Inner Circle Run 5 km. in Hendrik Ido Ambacht. Het was gelukkig niet zo warm als de dag ervoor, het was zelfs fris. Rond 20.00 uur was het ca. 14 graden en het zonnetje kwam ons ook nog aanmoedigen. Na een korte, ontspannen warming up en wat gek doen voor de foto werd toch echt wel tijd om ons richting start te begeven. We sloten ons achter een behoorlijke rij atleten aan, dat bleek achteraf gezien niet zo handig, het duurde bijna 1 1/2 minuut eer we de start passeerden.

Vanaf de 1ste kilometer probeerden we zigzaggend in te halen, hetgeen zeker het eerste stuk moeilijk ging door de gelegenheidslopers die al pratend in een groep de hele breedte van de weg nodig leken te hebben. Ook krijg je dan al te maken met menig wandelaar die zich had vergist in een 5 km. prestatieloop. Het tempo kon na een kilometer wel omhoog en ondanks de extra zigzagmeters liepen we steeds rond de 5’32” per km. Bij 3,5 km. even over een pittig viaduct en dan door naar de laatste kilometer. Ik had nog wel wat over en wilde dat laatste stuk wel even knallen. Maar helaas het laatste stuk was grotendeels een heen- en weerparcours op een fietspad, de hele meute stroopte op en inhalen was nauwelijks mogelijk. Het is een leuk parcours, maar met zoveel deelnemers op sommige stukken erg smal.

Op de laatste 200 m. richting de finish was wel wat ruimte en Sascha en ik zetten een flinke sprint in. We kwamen na 28.42 minuten over de finish.

We hebben ondanks de drukte heerlijk gelopen, Sascha heeft me overal veilig doorheen geloodst. Super tevreden, want nu weet ik zeker dat onder de 28 minuten er ook wel inzit.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *