Coopertest

Op dinsdag 5 juni vond de halfjaarlijkse Coopertest plaats op de atletiekbaan van C.A.V. Energie. Zo’n 80 atleten, verdeeld over 5 series, hebben deelgenomen aan deze 12 minutenloop. De verste afstand werd gehaald door Energie atleet Kai Eduard, hij legde deze avond 3.462 m. af.

De weersomstandigheden waren met ca. 17 gr. voor zowel de atleten als de vrijwilligers goed te noemen, zonnig en een beetje wind.

Als organisator van een evenement is het vaak niet handig om zelf deel te nemen, je moet als verantwoordelijke het overzicht bewaren en waar nodig bijsturen. Het team vrijwilligers van de Coopertest is inmiddels zo ervaren dat ik deze avond zonder zorgen mee kon doen.

Het team inschrijvers, Aad, Inge en Inge zorgden ervoor dat iedere deelnemer voor de juiste serie een startnummer kreeg. Bert die de startlijsten uitdeelde en ophaalde en Jeroen die de lijsten verwerkte in de uitslag. Hans, Jeanette, José en Jeannette telden de gelopen ronden en noteerden de uiteindelijke afstand na 12 minuten. Aad verzorgde iedere serie het begin- en eindsignaal en waakte over de 400 m. klok. Klaas, iedere Coopertest te vinden bij de 200 m. klok. En Erik die de hele avond gezellig aan elkaar praatte en de atleten op ongekende wijze aanmoedigde. Dankzij deze 12 vrijwilligers liep de avond gesmeerd.

Ik stond ingedeeld in serie 2, start 19.40 uur. Na een ontspannen warming up was ik er helemaal klaar. Het streven was 2.200 m. te halen, 5’30”/km. moest lukken dacht ik. De eerste 3 minuten vielen me best wat tegen, moest de lopers voor me laten gaan, 5’/km. was gewoon te snel. Gelukkig vond ik daarna m’n ritme en kon ik in de resterende minuten m’n tempo vasthouden. Bij het 11 minutensignaal moest ik nog zo’n 130 m. om de 2.200 m. te halen, even flink aanzetten! Toen ik die lijn passeerde wilde ik het liefst meteen stoppen, maar hoorde Erik door de speaker: “Nog 15 seconden, kom op!” Toch nog 70 m. er uit weten te persen. 2.270 m. was het resultaat, daar mag ik tevreden mee zijn.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in C.A.V. Energie, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Coopertest

  1. Pascal schreef:

    Gefeliciteeeeeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *