Oosterparkloop

Oosterparkloop 21 september 2013.jpgVoor vandaag had ik maar één doel: 10 kilometer lopen onder de 55 minuten. Hoewel ik heel blij was met mijn PR op de 10 km. bij de Molenweiloop, 55:05, had ik toen eigenlijk gehoopt onder die magische 55 te lopen. De Oosterparkloop in Ridderkerk was mijn kans om te bewijzen dat er meer in zit.

Vorige week met m’n stomme kop m’n enkel behoorlijk verstuikt. Coolpacks en Arnifloorgelei moesten het in een week voor me doen. Tijdens de training op dinsdagavond had ik nergens last van, maar tijdens dieg van donderdag deed ’t enkeltje toch best wel zeer. Toen besloten ook maar de Paracetamol te betrekken bij de voorbereiding. Veel fruit, zoutoplossing en honing werden helaas ook belangrijke ingrediënten. Woensdagochtend kwam een aardige keelpijn opzetten, die nu, na de wedstrijd, even lekker doorzet naar een fikse verkoudheid. Oké, het hoefde ook geen toptijd te worden, die 55 minuten, die moest te halen  zijn.

Gelukkig kon ik vanmiddag met Erik meerijden naar Ridderkerk. M’n maatje Klaas die in voorgaande jaren met me mee fietste was vrijwilliger, bij het Open Zuid Hollands Kampioenschap voor Pupillen die bij onze vereniging plaatsvond, en kon helaas niet mee.

Ruim de tijd genomen voor een goede warming up. Het was best warm en ik had het wat benauwd. Het voelde toch best goed en ik had er alle vertrouwen in m’n doel te bereiken.

Ik was vergeten hoe chaotisch de start is bij deze loop; veel atleten, weinig ruimte. Het duurde zeker 20 seconden voor dat ik over de startstreep ‘wandelde’. De tijd op de eerste kilometer was schrikbarend langzaam, ruim boven de 6 min.. Hoe moet ik dat nou goedmaken?! Ik moet gemiddeld 5’30” lopen om 55 min. te halen. Zodra ik de ruimte vond ben ik gaan versnellen met de hoop het vol te houden. Ik had helemaal geen gevoel meer voor snelheid en liep naar mijn gevoel te langzaam.

Bij kilometer 4 kwam Theo, van TC Antilope, me vergezellen. Het was ‘stuivertje wisselen’. We trokken elkaar op en ik bleef maar hopen dat we het juiste tempo liepen. Ik had het best zwaar en gezien m’n eindtijd bleek waarom. Ik heb de verloren tijd meer dan goed gemaakt! Volgens mijn horloge 51:55 minuten! Volgens de officiële uitslag 52:17 min. Dank je wel, Theo!

Kan het gewoon niet geloven, 3 minuten van m’n PR van 28 augustus af gelopen! Volgens mij is het parcours te kort, maar velen verzekerden me dat dat niet het geval is.

Hoe dan ook, ik ben heel blij!!!

Garmin Connect  – Details

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Oosterparkloop

  1. José schreef:

    Nou, Es, ik ben ook gewoon hardstikke blij voor je!! Echt geweldig!! Je blijft jezelf maar verbeteren ! Alweer zo’n goede prestatie! Toppie hoor . Gefeliciteerd!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *