GreensRun & GreensParade Festival

Foto’s GreensParade Festival 2013

20130928_105726.jpg

De 2de editie van het GreensParade Festival vond dit jaar plaats op de Geluidswal A15 / Carnisserpark. Het festival staat geheel in het teken van gezond leven, eten en bewegen.

Om 9.00 uur werd het al aardig druk in de tent van het wedstrijdsecretariaat. Vrijwilligers van C.A.V. Energie en GreensParade hadden hun handen vol aan de inschrijvingen voor de GreensRun.

Het GreensParade Festival werd vandaag sportief geopend met de GreensRun. Een kidsloop over 1 km. en een 5 en 10 km. prestatieloop georganiseerd door C.A.V. Energie. De winnaar van de 10 km. opende het GreensParade Festival 2013. Ik had me ingeschreven voor de 5 km, zwaar zat op dit parcours. Veel heuvel op, wat minder heuvel af. Onderweg nog wel wat last gehad van m’n verkoudheid, maar ik was eigenlijk verbaasd hoe makkelijk het ging. Ik finishte in 26:29 min. en daar ben ik tevreden mee.

Op het festivalterrein waren vele (sport)verenigingen, winkeliers en bedrijven aanwezig om hun bijdrage aan een gezond leven te delen met het publiek. In diverse tenten werden workshops gegeven. Op het sportplein vonden demonstaties van diverse sporten plaats en bij de kraampjes kon men zich laten informeren over gezond eten, leven en bewegen en proeven van overheerlijke gezonde lekkernijen. Op het podium vond o.a. de prijsuitreiking van de GreensRun plaats en waren er optredens van diverse artiesten. Ik was zeer onder de indruk van zanger/gitarist Frank Vos.

Naast de organisatie van de GreensRun waren namens C.A.V. Energie Anita Kroon en ik aanwezig om de vereniging op de kaart te zetten. We hebben op het festivalterrein de vlag gehesen, folders uitgedeeld en mensen geïnformeerd over de sportieve mogelijkheden bij onze vereniging. We hebben deelgenomen aan een Tabata training van vitaal coach Rob Otten en ideeën opgedaan hoe we volgend jaar groots aanwezig kunnen zijn op dit mooie festival.

Vanaf ca. 14.00 uur heb ik me opgehouden bij de stand van Vitaal Praktijk Otten en een prettige samenwerking ontstond ter plekke. Mijn Energie trainingspak trok redelijk wat geïnteresseerden in de loop- en atletieksport, terwijl Rob en Christine de bezoekers informeerden over gezonde voeding, bewegen en stress verminderen. Christine werd door Jos Vis van de Barendrechtse radiozender Exxact FM geïnterviewd en door Arno Bremer, de dagvoorzitter van het festival. Zij wist zeer enthousiast hun formule 123Vitaal over te brengen, maar ging in één moeite door met het promoten van C.A.V. Energie, bedankt hiervoor!

Rond 17.00 uur kwam er een einde aan een zeer geslaagde dag. De vlag gestreken, de overgebleven folders weer in de tas. De organisatie, vrijwilligers, eigenlijk iedereen kan terugkijken op een prachtige dag, goed weer, fijne sfeer. Het was best vermoeiend zo’n hele dag, maar ik heb er enorm van genoten. Hopelijk volgend jaar weer.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *