NN Running Day

Valentine’s Edition 2021

Vanochtend liepen Margot, Junaidah en ik de NN Running Day – Valentine’s Edition. We hadden voor deze keer voor de 10 km. gekozen. Toen we ons hiervoor aanmeldden konden we niet vermoeden dat we onder zeer frisse omstandigheden zouden gaan lopen. Vanwege de vorst en erg lage gevoelstemperatuur, ca. -14 gr. kregen van de organisatie bericht met advies de aftand te verkorten of goed ingepakt te gaan wandelen. En we kregen de mogelijkheid de loop uit te stellen tot volgend weekend. Nee.. wij stoere meiden, gewoon 10 km, gewoon gaan!

Om 10.00 uur was in Wave 3 de start van onze virtuele hardloopwedstrijd. Via de MyTrace app werden we begeleid door ‘Mr Love’ Robert ten Brink. Terwijl hij ons door de meest romantische steden van Europa leidde, liepen wij langs besneeuwde bermen en schaatsers op het ijs. We hadden een veilig heen- en weerparcours uitgezocht met schone, droge fietspaden.

Het hardlopen ging de laatste tijd weer lekker, dus ik begon met goede moed aan deze 10 km. Via de straten van Parijs kwam de eerste km. na 5.48 min. Het ging eigenlijk iets te hard, maar zolang het gaat… We deden Florence aan en kwamen na 11.45 min. langs het 2de kilometerpunt. Na 17.51 min. hadden we via La Ramblas in Barcelona de 3 km. bereikt. Door VenetiĆ« op naar de 4 km. in 23.51 min. En daar was door Wenen al de 5 km. in 29.54 min.

Op weg naar de 6 km. hoorde ik via de app een lieve aanmoediging van Pascal. Door het mooi Praag de 6 km. bereikt in 35.54 min. Het werd even wat moeilijker, via Dublin na 42.03 min. de 7 km. gepasseerd. Alsof Pascal wist dat ik hier zou inkakken, een berichtje: “Jeetje, loop ’s effe door joh!” Laten we het erop houden dat de straten van Porto wat obstakels kenden, want deze kilometer werd niet harder gelopen. 8 km. in 48.06 min. In Kopenhagen de 9 km. in 54.19 min.

Nog 1 km. te gaan en met nog een fijne aanmoediging van Pascal in de straten van Istanbul toch wat aangezet. Onder het uur zat er niet in, maar met 1:00:12 ben ik zeer tevreden.

Dit was weer een zeer leuke en originele editie met ‘Wist u dajes’ en ‘Liefde is…’ Ben zeer benieuwd naar de volgende NN Running Day editie.

We hebben er alle drie een heel leuke loopervaring bij. Onze eerste 10 km. van het jaar in the pocket. Wie weet doen we het volgende week nog een keertje over. De telefoon van Junaidah vond het blijkbaar te koud vanochtend en maakte geen verbinding met de app.. Heel jammer, maar, als ze het wil, volgende week in de herkansing.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *