NN Running Day

New Year’s Edition

Vandaag stonden Margot, Junaidah en ik klaar voor de start van de NN Running Day – New Year’s Edition. Wij hadden ingeschreven voor de 5 km. in Wave 3. Zo’n 5 minuten voor de start konden we inchecken bij de MyTrace app. Deze app houdt je afstand en tijd bij. Verder wordt je tijdens je race vermaakt met allerlei leuke weetjes.

Om 10.00 uur werden we met vuurwerkknallen gestart. Ik had er meteen zin in, zou wel zien hoe lang ik het tempo van net iets onder de 6’/km. kon volhouden. We kregen onderweg een quiz voorgeschoteld; “Welke grote evenementen van 2020 werden een jaar verplaatst?” Nou, dat is denk ik bij velen niet onopgemerkt gebleven; De NN Marathon van Rotterdam, het Eurovisie Songfestival, de Formule 1 in Zandvoort en het EK Voetbal. Dat de Marathon van Rotterdam vorig jaar niet doorging vond ik echt wel zuur, had er zo goed voor getraind.

De 1ste kilometer ging in 5’54”, netjes, maar best pittig. De volgende vraag was: “Wie stond er in het begin van de persconferenties naast Minister President Mark Rutte?” Het lijkt al weer zo lang terug, maar de naam Bruno Bruins kwam meteen naar boven.

En de 2de km. zat er op na 11.43 min. Toch het tempo vast kunnen houden, zelfs iets harder, 5’49”. “Wanneer mogen we dit jaar naar de stembus?” Volgens mij 17 maart en dat klopte. Had het ondertussen best zwaar, maar gelukkig al over de helft!

Kilometer 3 passeerde ik in 17.36 minuten. Jeetje, 5’53”, het ging nog steeds netjes! Zou toch leuk zijn om onder de 30 minuten te lopen. “Wie vertegenwoordigt Nederland dit jaar op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam?” Ik hoorde mezelf “Jeangu Macrooy” uitstoten.

Precies op een punt waar ik het op deze route altijd moeilijk heb, kwam een fantastische verrassing. Bij deze editie kom men een berichtje achter laten voor de loper. Ik hoorde mijn lieve man Pascal me aanmoedigen. Zo leuk! Hij vond dat ik er een stapje bij moest doen, want ik was er bijna. Nou daar ging ik dan! Kreeg na die leuke boodschap te horen dat ik het goede antwoord had. Toch niet voor niets wat lucht verspild.

4 kilometer in 23.34 minuten. Volgens de app ging ik een PR lopen. Ja, in ieder geval een PR voor 2021 en zeker onder de 30 minuten! Die laatste kilometer vind ik echt zwaar! Door een tunneltje, heuveltje op, echt een lastig stuk. “Nog 800 m. Kom op een stapje erbij!” Nou, proberen maar. “Nog 200 m!” Wat duurde die lang!

En daar de finish! Wow, 29.21 minuten! Een leuke digitale medaille en een tevreden gevoel was de beloning. Dit is zó leuk! En… deze 5 km. tijd kan ik mooi aanmelden bij de ‘Virtual Energie 5K Run’

Junaidah en Margot liepen een stukje voor me. Zij hebben ook weer fantastisch gelopen!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *