Marathon Trainingsloop 30 km.

Img_0367.jpgJawel, 10.00 uur, de start van de 30 km. Marathon Trainingsloop. Prachtig weer en een mooie route langs o.a. de Oude Maas, maakte ook deze trainingsloop weer tot een mooie ervaring. 342 deelnemers, waarvan 47 in onze groep. M’n maatje Rob was ook weer van de partij, ondanks uitingen van “Dit doe ik niet meer!” na de 28 km.

De eerste kilometers gingen, zoals gebruikelijk, bijna vanzelf. Er werd gezellig gekletst en iedereen genoot van het weer en de omgeving. Bij 10 km. gingen de meeste jasjes uit, want het was heerlijk in het zonnetje. Na ongeveer 15 kilometer werd het een stuk stiller in de groep, na ca. 19 km. was ik ook uit geklets. Het was zo stil, je hoorde alleen het prachtige ritme van een 80 tal schoenen. Nog maar 11 te gaan.

Bij het 23 kilometerpunt stond de 3de verzorgingspost, ik heb daar blijkbaar nogal getreuzeld, want de groep was er al vandoor. Twee kilometer versnellen had ik nodig om de groep weer bij te halen, en uitgerekend in die kilometers veel heuveltjes op en wind tegen. Dat was afzien! Achterfietser Danny heeft me de nodige mentale ondersteuning geboden.

Ik had dan wel de groep bijgehaald, maar het licht ging toen wel uit. Vlak bij de vereniging nog een extra lus van 3 km. en op op het 28 km. punt die vreselijke pukkel over de A15. Ik moest de groep laten gaan, de koek was op. In de laatste kilometer zette ik alles op alles om weer bij m’n maatje te lopen…. waar is die finish!

Het is me gelukt, maar oef, wat had ik het zwaar vandaag! Gisteren veel te weinig gegeten en gedronken en behoorlijk actief geweest. Normaal gesproken al niet ideaal, maar als voorbereiding op 30 km. hardlopen, verre van dat. De late inhaalrace voor voldoende vocht ¬†en voeding heeft m’n nachtrust ook geen goed gedaan.

20140223_141814_1.jpgHelemaal kapot was ik. De cooling down ging moeizaam, na het douchen m’n voeten afdrogen ook.

In de kantine even lekker bijkomen met een broodje worst en een alcoholvrij biertje. (.jawel mensen!) Een paar uur later waren de spieren al weer wat soepeler gelukkig.

Garmin Connect – Details

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *