Marathon Trainingsloop 32 km.

start 35 km.jpgVandaag de 32 km. trainingsloop; M’n maatje Rob was er helaas niet bij, hij liep de City Pier City Halve Marathon in Den Haag. Het was door de CPC duidelijk rustiger, 275 deelnemers. De 32 groep werd deze keer in drieën gesplitst, de groepen werden te groot en dat werd te gevaarlijk. Bij de vorige trainingsloop is een loper op een fietser gebotst. Desondanks liepen er in onze groep toch nog 35 atleten.

De afgelopen week heb ik me best zorgen gemaakt over een blessure die vorige week zondag in alle hevigheid de kop op stak. Na advies van diverse mensen en een bezoek aan de fysiotherapeut, was duidelijk dat ik wel kon lopen, maar dat het pijnlijk kon zijn. De dinsdag- en donderdagtrainingen heb ik niet kunnen afmaken vanwege de pijn, gisterochtend ging de training redelijk, rustig aan. John had geadviseerd schuursponsjes op op maat van m’n zool te knippen en deze onder m’n hak te dragen. De fysio vond het een geweldig idee. Een simpele en goedkope oplossing voor pijnlijke hielen!

En dan vandaag, gewoon pijnvrij gelopen! Natuurlijk na een kilometer of 20 de gebruikelijke irritaties, maar geen pijn onder m’n voeten.

Alles zat natuurlijk ook wel mee.; Prachtig weer, leuk parcours, gezellige mede lopers. Er vielen zo nu en dan wat stiltes in de groep, maar die waren van korte duur. Zelf had ik het bij 27 kilometer wel even gehad, maar ook dat duurde niet lang. De laatste 5 km. waren weliswaar best zwaar, maar gingen redelijk ongemerkt en kletsend voorbij.

De zon deed aardig haar best vandaag. Ondanks de zonnebrandcrème hebben mijn t-shirt, horloge en zonnebril duidelijke markeringen achter gelaten, m’n gezicht is zelfs verbrand.

Na de cooling down even lekker gedoucht. Ik kon meteen door naar de massagetafel van Riad, die mijn benen even goed onder handen nam. Fantastisch, ik voel me weer helemaal fit!

Na afloop zat iedereen gezellig buiten na te genieten met een biertje in de zon.

Het is lente!!!

Garmin Connect – Details

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *