Een Haringvlietbrug te ver…

Veer Hekelingen - Nieuw-Beijerland.jpgVandaag werd voor het eerst dit jaar de tandem weer van stal gehaald voor een ritje door ons mooie Zuid Holland. Om te beginnen dachten we aan een rit van ca. 70 km. Rond 10.30 uur vertrokken we met frisse zin richting de Spijkenisserbrug, vanaf Hekelingen met het veer naar Nieuw-Beijerland, door Goudswaard en Zuid-Beijerland naar Numansdorp.

Daar was het de bedoeling linksaf te gaan richting Barendrecht, maar ik wist Gerard over te halen rechtsaf te gaan richting Willemstad voor koffie met appelgebak bij ’t Wapen van Willemstad’. Na enig aarzelen bood dat vooruitzicht voldoende moed om de Haringvlietbrug 2 x te trotseren. Het was tenslotte lekker weer, dus een ommetje moest kunnen.

Heerlijk hoor, terrasje in de zon! Lekker bakkie koffie, maar de bestelde appeltaart kwam maar niet. Toen de koffie op was, mochten ze die appelgebak houden. We zijn er weer vandoor gegaan. “Zit je me lekker te maken met koffie en appelgebak! Hebben we verdorie 24 kilometer voor om gefietst!” Aah, gelukkig kon ik het een beetje goed maken door een fruitbiscuit met hem te delen.

Na nog een keer die Haringvlietbrug was ons energiepijl behoorlijk gedaald, na zo’n 70 km. hadden we het eigenlijk wel gehad. Bij 75 km. vlogen ook nog eens beide kettingen eraf, Gerard had ze er na enkele minuten gelukkig al weer om. Rustig aan naar huis, pfff…. Dat wordt een zware training vanavond!

De Heinenoordtunnel door, op de Kilweg haalde we een wielrenner in, hij pikte aan. Het zou onze eer te na zijn als hij ons in ging halen, dus in de pedalen! Hij bleef bijten, gelukkig gin ‘ie na een kilometer of 3 naar rechts en konden wij het tempo meteen flink laten zakken. Poeh, dat was nog even pittig! De laatste kilometertjes rustig uit gefietst.

Ruim 90 km. op de teller!

Garmin Connect – Details

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *