Lenteloop Albrandswaard

20140316_124547 Lenteloop Albrandswaard.jpgTeam Albrandswaard organiseerde vandaag voor de 3de maal de Lenteloop Albrandswaard. Daar ik vorig jaar het parcours wat lastig vond, had ik Rob gevraagd of ik met hem mee kon lopen. Hij koos voor de 5 km, dus heb ik me ook voor die afstand ingeschreven. De vraag was: “Wie loopt met wie mee?” Na die lange duurlopen had ik geen idee hoe een 5 kilometer zou gaan, maar dat gold voor Rob ook. Tijdens het inlopen besloten we gewoon lekker te lopen en onder de 27 minuten zou leuk zijn.

“Ik moet oppassen dat ik niet te hard van start ga”, hoor ik Rob nog zeggen. Nou, na 10 meter na de start kon ik ‘m wel vertellen dat het véél te hard ging. We hadden de eerste bocht nog niet bereikt of m’n benen en longen protesteerden al.

De kilometerpunten op het parcours en die mijn Garmin registreerde verschilden nogal, ik houd die van het parcours aan. De 1ste km. tijd, 4.53 min, bevestigde dat het tempo veel te hoog lag, een stapie terug, anders zouden we het niet vol houden. Rob begon over uitstappen. Niks daarvan! Tempo omlaag, op adem komen en door!

Na twee km. hadden we 10.20 min. Dat ging goed. 3 km. in 15.40 min. Nog maar twee te gaan! Rob hield met frisse tegenzin het tempo vast. 4 km. in 20.53 min. Onder de 26 min. het kan!! Het was best lastig lopen, die laatste kilometers. We haalden de lopers van de 10 km. in, maar de snellere 10 km. lopers kwamen ons ook tegemoet.

Rob had de laatste paar honderd meter nog een eindsprint in de benen waar je U tegen zegt. We finishten 25.21 min!! Officiële uitslag zegt 25.24 min, ook goed! Een dik PR voor Rob. Even later realiseerde ik me dat het voor mij ook een PR is, super!

Het weer was fantastisch; Blauwe lucht, zon, wel wat wind, maar zeer aangenaam loopweer. En wat een opkomst! 181 deelnemers aan de 5 km. en 225 bij de 10 km. Erg leuk voor de organisatie van dit fantastische evenement.

Ik moet gauw een 5 km. gaan lopen, want er zit nog veel meer in! Zaterdag 29 maart, de Energie Ladies Soeploop bij C.A.V. Energie. Dat wordt knallen!

Na afloop hebben we onze prestatie gevierd met een paar biertjes in de sporthal van Rohoon. Gezellig met allemaal bekenden van de vereniging.

Edwin en Louise bedankt voor het rijden!

Garmin Connect – Details

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *