Marathon Trainingsloop

Nee, ik ga geen marathon lopen! Op de vraag: “Loop je zondag ook mee?” reageerde ik donderdagavond stellig: “Geen denken aan, waarom zou ik.” Ongeveer anderhalf uur later werd ik min of meer overgehaald toch 23 km. te lopen in de 32″ groep. Ik zou met José mee lopen, zij wilde graag de hele afstand lopen om te zien of ze een halve marathon kan lopen.

23 km! Zover heb ik nog nooit aan één stuk gelopen. Ik had wel wat twijfels; Houd ik het tempo van 6″24′ wel vol? Is de afstand niet te lang? Heb sinds de Berenloop in november 2011 niet echt ver gelopen, in 2012 een 15 km. testloop en de 10 E.M. Blijkt maar weer dat een mens meer kan dan ze denkt.

Het was prachtig weer, temperatuur rond het vriespunt en een fris windje. Om 10.00 uur vertrokken ruim 270 atleten voor de 23 km. Marathon Trainingsloop. Onze 32 minuten groep (32 min. per 5 km.) vertrok met 30 atleten. Aad en John wisselden elkaar af als voorloper.

De eerste kilometers gingen vrij moeizaam, pas na vier kilometer liep ik pas lekker in het ritme. Bij 6,5 km. was de eerste verversingspost, ontbijtkoek, sportdrank, water en een lekker bakkie koffie of thee voor de begeleiders op de fiets. Enkele lopers keerden om, zij deden een kortere duurloop. José had wat moeite met haar ademhaling, maar ging na de drinkpauze wel verder. Na een kilometer of 8 besloot ze haar tempo wat te verlagen en door te lopen naar 10,5 km, daar keren zodat ze dan toch 21 km zou lopen. Ik twijfelde of ik bij haar zou blijven of door zou lopen. José vond dat ik door moest lopen en dat heb ik gedaan. Vond het ergens wel lullig, want ik had beloofd met haar mee te lopen.

Het was best gezellig in ons groepje. Ik liep lekker te kletsen met Rob en met achterfietser Theo. De Van Brienenoordbrug was pittig, niet alleen steil, maar ook erg koud. Bij 11,5 km. was voor ons het keerpunt, dezelfde weg terug, dus weer over die Van Brienenoord, pff.

Tijdens deze loop begon het idee te leven om over twee misschien ook de 25 km. te doen. Dan kan ik in februari wellicht de Heineoordtunnelloop, 25 km, eens proberen.

Bij 15 km. had ik even een dipje, Toch best wel een end. Gelukkig ging het al snel weer wat makkelijker, wind in de rug. Bij de verversingspost op 16,5 km. telde ons groepje nog maar 12 atleten. Er waren er tussendoor eerder teruggegaan en een enkeling raakte achterop.

Bij 20 km. zag ik 2:10 op m’n horloge staan. Dan heb ik sneller gelopen dan op de 20 km. van Parijs in 2010. De laatste 3 kilometers waren wel weer zwaar, maar ik heb het gehaald. Rob liep ook voor het eerst zo’n lange afstand, Blij en trots kwamen we na 2 1/2 uur terug bij de vereniging.

José kwam even later weer bij de groep, zij had de 21 km. gehaald. Super! Nu kan ze in ieder geval met een gerust hart inschrijven voor City Pier City in Den Haag.

Na wat sportdrank, bouillon en een stukje sinaasappel gingen we onder leiding van Aad nog wat oefeningen doen. Daarna een heerlijke douche, een spekpannenkoek, erwtensoep, broodje worst en een biertje. Het was best nog even gezellig in de kantine.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *