75 rondjes

Gisteravond liet m’n schaatsmaatje weten de volgende dag te willen gaan schaatsen, dat hoefde hij geen tweede keer te zeggen natuurlijk. We spraken af voor 10.30 uur.

Gerard is eind december bij het NK Allround n in Thialf geweest en heeft een paar van die knalgroene KPN handschoenen voor me meegenomen. Ze zijn leuk en groen!

Even voor half 12 stonden we te Breda op de ijzers. Het leek wel of we natuurijs hadden vandaag, grote druppels vielen vanaf het plafon op de ijsvloer, dit zorgde voor wat hobbelig ijs, de baan zag er ook uit alsof er al tijden niet was gedweild. Nu ben ik meestal een voorstander van niet al te glad ijs, maar dit was best zwaar schaatsen. Tijdens ons 43ste rondje werd aangekondigd dat de Zamboni het ijs op zou komen.

Voor ons even de gelegenheid om even bij te komen en wat te eten. Ik had twee bolletjes kaas bij me, van Gerard kreeg ik een lekker krentenbolletje. Waarvoor dank, ook aan Yvonne, want zij had hem op het hart gedrukt deze voor me mee te nemen 🙂

We besloten 75 rondjes te doen vandaag, een mooie 30 km. Het ijs was weer behoorlijk glad. Ik sta er nog altijd versteld van hoe je op zulke smalle mesjes overeind kan blijven. Het is echt een voorrecht te kunnen schaatsen.

Na twee uurtjes ijs trokken we moe, maar voldoen huiswaarts.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *