Lenteloop Albrandswaard

Vandaag deden mijn vriendin Andrea en ik mee aan een 5 km. prestatieloop tijdens de 8ste editie van de Optiek TOM Lenteloop Albrandswaard.

Andrea liep de afgelopen weken haar 5 kilometers rond de 31 minuten. Met een beetje wedstrijddruk moet daar wel een minuutje af kunnen. Niet dat we echt voor een tijd wilden gaan, we wilden gezellig samen deelnemen aan een leuke prestatieloop, maar onder de 30 minuten zou natuurlijk wel leuk zijn. Ik heb na de halve marathon van 9 maart slechts 1 keer getraind, had niet echt een idee wat mogelijk was, maar had er in ieder geval veel zin in!

Zo’n 25 minuten voor de start kwamen we aan in Rhoon, de auto zien kwijt te raken en dan snel spullen wegzetten, het zenuwenplasje en de startnummers ophalen. Het leek weinig tijd, maar we hadden alles ruim op tijd op orde en stonden 5 minuten voor tijd aan de start.

Om 12.25 uur vertrokken we voor onze 5 km. De 1ste kilometer liepen we iets te enthousiast achter Jeroen aan. Voor de start wist hij ons te vertellen dat hij met zijn dochter Isabelle voor de 30 minuten ging. Juist… dit ging wel iets harder dan 6″/km! De 2de kilometer was voor ons ook nog ruim onder de 6 minuten, maar dit gingen we geen 5 km. vol houden. Ik hoorde Andrea zo nu en dan wel zwaar ademen, maar ze hield er tijdens het praten toch aardig de pas in. Mijn accu liep snel leeg, ik kreeg mijn ademhaling niet onder controle. De 3de liepen we iets boven de 6 minuten, het werd best pittig.

Na ca. 3,5 km. gingen we over een schelpenpad een mooi stukje natuur in. Hier moest ik Andrea toch even laten gaan, maar door haar aanmoediging bleef ik bij en liepen we deze kilometer niet veel langzamer dan de vorige.

Nog 1 te gaan… alles of niets! Als ik eenmaal een finish hoor, kan er altijd een stapje bij. Nu was het mijn beurt Andrea naar de finish toe aan te moedigen.. Die laaste kilometer hadden we er aadig de vaart in. Met een prachtige eindsprint kwamen we in 29.02 minuten over de streep en daar zijn wij superblij mee!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *