Gastlessen School met de Bijbel

Vandaag waren Loyd en ik aanwezig bij de School met de Bijbel in Bleskensgraaf voor 2 gastlessen in de groepen die doppen sparen voor KNGF Geleidehonden.

Loyd en ik hebben blijkbaar naam gemaakt in Sliedrecht en omgeving. Via de Brede School in Arkel, de Gereformeerde Kerk en de PCOB Sliedrecht waren we nu gevraagd voor deze gastlessen in Bleskensgraaf. En naar wat ik begreep mogen we nog op zeker twee verzoeken uit deze omgeving rekenen.

Rond 12.00 uur werden Loyd en ik opgehaald, we reden ‘op stand’. I.p.v. met een rammelbus van Munckhof werden we door de chauffeur van ATAX welkom geheten in een luxe Mercedes-Benz E350 D; Getint glas, lederen bekleding en een indrukwekkend aantal paarden onder de moterkap. De chauffeur was overduidelijk erg trots op zijn voertuig en terecht! Wat een luxe! Hij reed in het verleden veel ministers en diplomaten, nu vooral zakenmensen en vandaag voor mij. Een paar keer de 160 km/u aangetikt in de ‘Sport Interval’ modus, voelt alsof je gewoon 30 km/u rijdt. Zolang de boete niet bij mij op de mat valt, vind ik het helemaal geweldig!

Bij aankomst bij de school werden we hartelijk ontvangen door onze contactpersoon, degene die begonnen is met het sparen van doppen en steeds meer groepen probeert te enthousiasmeren dit ook te doen. Om 13.00 uur stond de gastles voor groep 5 gepland. Bij binnenkomst wilden de 24 kids uit deze groep natuurlijk eerst even kennis maken met Loyd; Wat is hij groot! Wat is hij lief! Geen tekort aan complimenten aan zijn adres. Tijdens de les vertelt over het werk van KNGF Geleidehonden en waarom we zo blij zijn dat er doppen gespaard worden. Loyd en ik werden erg verwend aan het einde van de les; Heerlijke Dentasticks, Paaschocolade en er was zelfs veel geld opgehaald! Daarna nog een uitgebreide fotosessie met Loyd en niet alleen de kinderen, maar ook de juffen lieten tientallen kiekjes schieten.

De meester van de SBO groep 7/8 kwam vragen of Loyd en ik even bij hem in de klas wilden langskomen. Buiten hoorde ik hem de groep vertellen dat er een verrassing op hen wachtte, wel doppen gaan sparen! Na een korte aaironde door deze klas gingen we snel door naar de les voor groep 8.

Ook hier verteld over de puppies, de opleiding en het werk van de geleidehonden. Heel veel vragen in deze klas, leuke, originele. Ook aan het einde van deze les zijn we verwend; Nog meer Dentasticks voor Loyd en voor mij een heerlijke douchegel.

In Sliedrecht kunnen doppen voor KNGF Geleidehonden ingeleverd worden bij de Kringloopwinkel en de Wereldwinkel, doppen van de School met de Bijbel worden ook hier ingeleverd. Het streven is dat alle groepen van deze school doppen gaan sparen, Loyd en ik mogen dan nog een keer terug komen. Wij kijken er alvast naar uit!

Wat een geweldig leuke middag! Bedankt voor de hartelijke ontvangst, het enthousiasme, de donaties en de leuke attenties!

Om 15.40 uur stond de Regiotaxi voor de deur; In plaats van een korte, luxe rit zaten we nu tot 17.00 uur met z’n zessen in zo’n eerder genoemde rammelbus. Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel dankbaar voor dit vervoer en het was ook best gezellig in de bus… Maar als ik mag kiezen…

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *