Katerloop

Op Nieuwjaarsdag een evenement organiseren is vooral voor kleine, startende organisaties best lastig. Zie op zo’n dag maar eens voldoende deelnemers en vrijwilligers uit bed te krijgen voor een activiteit onder frisse omstandigheden. Gelukkig hebben een aantal atleten de kou getrotseerd en de weg richting het complex van NSVV te Numansdorp gevonden voor de 1ste Katerloop van Atletiekvereniging Cromstrijen. Een recreatieloop over ca. 4 km.

Rond 11.15 uur was ik al in het bezit van een startnummer, nog best wat tijd over voor de start. Gek genoeg ging die tijd zo vlug dat ik, zonder nagedacht te hebben over een warming up, om 12.00 uur het startsignaal hoorde.

Ik zag best op tegen deze loop, geen buddy, geen idee hoe de route was en… ik had gisteren vernomen dat er zo’n 1 1/2 km. onverhard zou zijn, trailschoenen werden aangeraden. Nou, die had ik gelukkig wel.

Gelukkig ben ik ook niet te verlegen (meer) om hulp te vragen. Een inschatting gemaakt van het deelnemersveld en toen Ron gevraagd of ik met hem mee mocht lopen. “Tuurlijk!”, was meteen zijn antwoord, ik mocht het tempo aangeven. Het was een loop voor de leut, al zouden we er een half uur over doen. Dat toch hopelijk niet.

Met ‘koude’ spieren heel enthousiast van start gegaan. Mijn gelegenheidsbuddy vond het vast een prima tempo, maar voor mij ging de 1ste kilometer in 5’41” toch iets te snel. De 2de ging in 6’05”, maar dat had ook te maken met het feit dat we na 300 m. graspaden gingen volgen. Ook in de 3de kilometer was het nog zo’n 600 m. ploeteren. Blubber en enkele kleine obstakels maakten het best pittig 6’44” over deze kilometer.

Dit had ik nooit alleen kunnen lopen, super dankbaar voor de begeleiding van Ron, die deze taak heel serieus nam en zo een ervaren Running Blind buddy had kunnen zijn.

Het moment dat de voeten het asfalt weer raakten kon er weer wat gas bij. Het tempo was weer net als in de eerste kilometer, 5’41”.

Het parcours was 3,9 km. We hebben dit in 23.35 minuten afgelegd. Een leuk en sportief begin van het jaar wat mij betreft.

Aan de finish wachtte een medaille en een lekkere koek. Erg leuk, hopelijk volgend jaar weer.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *