Marathon Trainingsloop 23 km.

Vandaag was de 1ste van 6 Marathon Trainingslopen bij C.A.V. Energie. Precies 2 weken geleden werd het besluit de Marathon van Rotterdam op 5 april 2020 te gaan lopen defenitief. Dan moet je er ook wat voor gaan doen!

Wilskracht is het sleutelwoord, daar ga ik het op doen. Gisteren bergen tissues weggesnoten, spierpijn en allerlei andere ongemakken die met een verkoudheid gepaard gaan, het zou me vandaag niet tegenhouden. Veel vocht, rust, vitamine C en aanverwante middelen waren mijn wapens. En ik werd zowaar redelijk fit wakker en zag het wel zitten vandaag.

Vanochtend vertrokken rond 10.00 uur 348 atleten voor de trainingsloop van 23 km. Ik liep samen met 34 anderen in de 1ste 32″ groep, deze groep loopt ca. 6’24″/km. = 32 min. per 5 km. Margot liep ook gezellig mee, heb dankzij haar heel prettig en veilig kunnen lopen. Pacers Gudy en Riad gaven het tempo aan en Margareth begeleidde ons op de fiets.

Het tempo zat er goed in, maar prettig genoeg om nog wat te kunnen kletsen. De 1ste drinkpost bevond zich op 7 km. Snel wat sportdrank en water naar binnen en wat winegums in m’n zak gedaan. De groep liep meteen door, even flink aanzetten, want we moesten ook nog eens een pittig viaduct op. Bij 14 km. was de 2de drinkpost, ook hier snel weer door. Als je niet oppast loop je zo een eind achter de groep.

Het was fantastisch weer, fijne temperatuur, nauwelijks wind. Na 21 km. vond ik het erg moeilijk worden. Door de vermoeidheid en het constant focussen op waar ik loop, kon ik niet meer goed in de groep lopen. Ik ben achterin gaan lopen en Henk was zo lief bij me te blijven. Ik moest de groep een beetje laten gaan, ze liepen een meter of 50 op ons uit.

Een dame die ook achterop liep besloot de lus door het sportpark over te slaan. dat leek me ook wel wat. Maar had me voorgenomen vandaag 23 km. te lopen dus dat zal ik doen ook!

Na 2 uur en 28 minuten zat het erop! Een paar partjes sinaasappel en een bekertje heerlijke boullion deden me geweldig goed.

Over 2 weken de 2de Marathon Traininsloop, dan lopen we 25 km. Maar eerst volgende week de NN Egmond Halve Marathon samen met Sascha.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in C.A.V. Energie, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op Marathon Trainingsloop 23 km.

  1. José schreef:

    Goed gedaan weer Es! Over 2 weekjes schenk ik vol liefde weer een bekertje bouillon voor je in hoor, kanjer! You go for it girl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *