Energie Kerstloop

Vandaag was de 18de Kerstloop bij C.A.V. Energie. Mijn buddy Sascha en ik hadden ingeschreven voor de 10 Engelse Mijl, 16,1 km. Na de 12 km. die ik vorige week zondag met veel pijn en moeite had gelopen, zag ik best op tegen de afstand die vandaag op het programma stond. Bij 2 therapeuten geweest de afgelopen week met diverse klachten; stijve kuiten, kramp onder mijn voeten en pijn onder mijn hielen. Beiden waren het erover eens dat de klachten vanuit mijn (onder)rug komen en dat ik er vertrouwen in moest hebben te kunnen lopen vandaag. Nou fijn dat zij het wel zagen zitten, ik had tot vlak voor de start mijn twijfels.

Rond 11.00 uur klonk het startschot, daar gaan we! Prima weer, weinig wind en droog. De eerste kilometers gingen best aardig, pijn was minimaal. Het 5 km. punt passeerden we in 29:32 min, netjes. Ik kreeg wat pijn in m’n zij, dat is lang geleden… Helaas hield dat wel een kilometer of 5 aan. Ondertussen kreeg ik ook steeds meer slijm in mijn keel, de verkoudheid van de afgelopen weken is duidelijk nog niet over. Maar… weinig last van mijn voeten en hielen. De 10 km. ging nog net onder het uur. De kilometers 11 en 12 vond ik het zwaarst, benauwd en mijn rechterkuit had er geen zin meer in. Omdat het lopen toch wat tegenviel, hebben we best veel lopen kletsen, het leidde in ieder geval lekker af. Toch weer iets kunnen versnellen en zelfs nog een paar km’s onder de 6 min. gelopen. Dat bleek achteraf tenminste, had zelf het idee dat we zouden gaan finishen rond de 1:40, maar tijdens de versnelling richting de finish hoorde ik 1:36 door de speakers klinken. Dat viel me alles mee!

Sascha kwam, zoals altijd, met een big smile over de finish, ik kon alleen maar lucht happen. Ze heeft me weer fantastisch begeleid!

1:36:45 en de pijn vergeten, we hebben het weer gedaan! Aan de finish wachtten Sandra en Pascal ons op, we kregen een flesje water en een heel leuke muts/halswarmer. Dat is nog eens leuk, zag deze laatst bij Bol.com en kan deze nu uit het verlanglijstje verwijderen 🙂

Sascha en ik hebben vandaag definitief besloten te gaan voor de Marathon van Rotterdam. Ga nu wel even mijn aanvullende zorgverzekering aanpassen, want verwacht wat meer bezoekjes aan de fysio nodig te hebben.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in C.A.V. Energie, Running Blind, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *