Rotary Santa Run

Op zaterdag 14 december organiseerde Rotaryclub Amstelveen-Nieuwer Amstel haar 1ste Rotary Santa Run door het centrum van Amstelveen. Het goede doel dat hiermee wordt gesteund is het PAWS project van KNGF Geleidehonden. PAWS staat voor Parents Autism Workshop & Support. Het is een trainings- en begeleidingstraject voor ouders van kinderen met autisme, die willen leren hoe een speciaal getrainde huishond hun kind kan helpen.

Rond 15.00 uur zag het Stadshart van Amstelveen rood van de kerstmannen. Ook wij hesen ons, schuilend voor de regen, snel in ons veel te grote Santapak. Tijdens het schuilen een interview mogen geven aan de lokale omroep. Een mooie gelegenheid om te vertellen hoeveel Loyd voor mij betekent en hoe fantastisch het is dat de opbrengst van de Rotary Santa Run naar KNGF Geleidehonden gaat.

Om 15.15 uur werd een korte warming up verzorgd door Nelli Cooman. Loyd vond al die springende rode figuren maar vreemd en blafte zich dus maar warm. Rond 15.30 uur gaf de Burgemeester van Amstelveen, dhr. Tjapko Poppens, het startschot voor de ca. 3,5 km. Hoewel het een run is, legden wij de afstand wandelend af. Erg leuk zo’n sliert Santa’s! Tussen de honderden Santa’s ook 8 geleidehonden. Na 1 km. kregen we warme chocolademelk en cake, waarna we weer met goede moed onze regenachtige tocht vervolgden door het centrum van Amstelveen. Bij het naderen van het Stadshart kregen we een heerlijke pannenkoek aangeboden.

Door en door nat kwamen we drie kwartier later over de finish waar we een mooie medaille kregen omgehangen door Nelli Cooman. En ook voor Loyd natuurlijk een medaille.

Rond 16.30 uur werd een cheque van € 8.000,- uitgereikt aan KNGF Geleidehonden. Er kwamen nog giften binnen, maar alvast een prachtige opbrengst voor het PAWS project!

Ondanks de onophoudelijke regen was deze 1ste Rotary Santa Run door Amstelveen een groot succes, zeer goed georganiseerd en erg leuk!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *