Halve Marathon Rotterdam

Vandaag was het zover! Met José aan de start van de Halve Marathon Rotterdam. Na een hardnekkige blessure en met een periode alleen oefeningen heeft José toe getraind naar dit moment. Als voorbereiding liep ze trouw het schema van haar trainer tot op de meter. Vanaf half juni zijn we de trainingen samen gaan doen met als langste afstand 20 km. op 9 juli.

Vanochtend kwamen José en ik rond 8.30 uur met een volle trein aan op Station Rotterdam Blaak om mee te doen aan de 1ste editie van de Halve Marathon Rotterdam, nou ja, de 1ste editie na 13 jaar. Na een klein stukje lopen kwamen we aan op de Binnenrotte waar we de startvakken vonden. En de toiletten… je kon je afvragen waar meer mensen voor in de rij stonden. Gelukkig startten wij in vak D, want bij A waren ze al vertrokken terwijl men bij de dixies nog in de rij stond. Het startschot klonk om 9.00 uur, om 9.17 uur passeerden wij de start.

We begonnen goed en bleven goed gaan. José zei dat ze na 10 km. ging aftellen. Vanaf 11 km. vierden we bij ieder kilometerpunt dat op de weg stond een feestje. Langs de leuke route stonden veel supporters, vaak met gezellige muziek. We werden zelfs toegezongen door een shanty koor . En ook veel bekenden moedigden ons op diverse plekken luidkeels aan. Bij de drinkposten was voldoende sportdrink en water, want het was, ondanks de bewolking en enkele druppels, behoorlijk warm.

Kilometer na kilometer liepen we lekker door, gemiddeld zo’n 10 seconden per km. sneller dan in de trainingen. Wat ging dit goed!

Op de Coolsingel, nog 500 m. te gaan, gingen we hand in hand richting de finish. Deze passeerden we na 2 uur, 35 minuten en 3 seconden. Klasse José! Het was een feest om met je te lopen!

Supertrots op onze prestatie en medaille liepen we richting Pascal die ons opwachtte met onze mooie eventshirts. Zeer welkom, want het begon best fris te worden.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *