Lezing Knooppunt College

Vandaag, 12 augustus 2022 waren Loyd en ik in Montfoort, het stadje waar ik ben opgegroeid. Ik mocht namens KNGF Geleidehonden een lezing verzorgen voor het Knooppunt College, georganiseerd door SeniorensociĆ«teit ‘Het Knooppunt’ Montfoort/Linschoten.

Al in oktober 2019 werden de eerste contacten gelegd voor deze lezing. Corona heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid, de lezing werd enkele malen uitgesteld. In 2021 kwam het vreselijke nieuws dat de contactpersoon overleden was. Ook de hoofdmeester van mijn lagere school, die ik ontzettend graag had gezien bij de lezing, is ons door corona ontvallen.

Rond 13.15 uur kwamen we aan het bij het Antoniushof in Montfoort. De lezing zou plaatsvinden in de Knopenzaal, een prettige ruimte waar ik al werd opgewacht door meneer de Ruiter, de technische man die razendsnel laptop, beamer en microfoon op orde had. USB stick erin en we konden van start. Verder waren daar mevrouw Hoogenboom en mevrouw Callaars met een hartelijke ontvangst.

Het was bijzonder fijn om te zien hoeveel mensen de lezing bijwoonden. Ondanks de vakantieperiode en de warmte waren er zo’n 30 personen gekomen, waarvan tot mijn grote verrassing veel bekenden. Mijn moeder zat op de eerste rij te glunderen.

Het was voor mij al weer een maand of 10 geleden dat ik een lezing gaf, met veel nieuwe feitjes verwerkt in de PowerPoint presentatie hoopte ik maar dat het allemaal goed zou gaan. Het ging beter dan goed. Het verhaal zat er lekker in, mensen waren geboeid en hadden leuke vragen. Loyd maakte ondertussen vrienden en hielp een mevrouw een 70 jaar lange angst voor herders te overwinnen.

De tijd vloog, 2 x drie kwartier met daartussen een half uur pauze. Ik vond het oprecht jammer dat het zo snel voorbij was, want wat vind ik het heerlijk om over dit mooie doel te praten. Na afloop heb ik de vele woorden van waardering met plezier in ontvangst genomen, evenals een heerlijk pakket met streekproducten en een zakje hondenkoekjes voor Loyd. De tafel met informatiemateriaal, aardigheidjes en de donatiebox werd zeer goed bezocht. Er werd bijzonder gul gedoneerd, ik heb werkelijk nog nooit zoveel opgehaald met een lezing.

Namens KNGF Geleidehonden bedank ik het bestuur van Het Knooppunt en alle aanwezigen voor hun aandacht en gulle giften. Het was een zeer fijne en ontspannen middag.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden, Vrijwilligerswerk met de tags , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Lezing Knooppunt College

  1. M.H.Hoogenboom schreef:

    Esther, wat een ontzettend leuk compact samengevat verslag! Superleuk om te lezen! Het KNGF kan trots zijn op jou als ambassadeur. Jouw presentatie was TOP en het verslag idem dito met een sterretje. Wij, knooppunters hebben een prachtige leerzame middag gehad en Loyd kon ook helemaal zichzelf zijn en mocht vrij rondlopen en geaaid worden. Het ga je goed.

  2. Mieke Callaars schreef:

    Hoi Esther, Weer terug van vakantie lees ik jou verhaal over de lezing die je hield in Montfoort. Ik denk er met plezier aan terug een heel duidelijk verhaal en enthousiast verteld. Nog dank daarvoor met hartelijke groeten Mieke Callaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *