Inner Circle Run

De Bolidt Inner Circle Run is een jaarlijks terugkerend loopevenement, iedere 3de donderdag van juni stonden al vanaf de eerste editie vele bekenden van C.A.V. Energie uit Barendrecht aan de start van de 5 of 10 km. Door Corona hebben we 2 jaar moeten overslaan, maar editie 2022 ging door!

Mijn buddy Sascha en ik hadden om allerlei reden, excuses eigenlijk, gekozen voor de 5 km. Rond 19.00 uur vertrokken we samen met clubgenoten José en Dilara richting Hendrik Ido Ambacht. We hadden alle tijd om ons ontspannen voor te bereiden op de start om 20.15 uur.

De eerste kilometers loop je aardig in de drukte, dus er snel vandoor gaan is geen optie. Maar goed ook, tempo en ritme zoeken, liefst dat je 5 km. volhoudt. En dat lukte, totdat iemand het lumineuze idee had om met tempo 5’50” abrupt te stoppen. Helaas deed deze dame dat pal voor m’n neus, dus een lichte botsing. Het duurde even voordat ik dat lekkere ritme weer te pakken had.

Langs het hele parcours werden we aangemoedigd, zo leuk! In de 4de km. hadden we de beruchte ‘Col de Sophia’, die me dit keer alles mee viel. De laatste kilometer bestond uit een stuk heen-en-weer parcours, best leuk omdat je bekenden kan aanmoedigen en andersom, maar ik vind dat altijd het zwaarste stuk. Voor de laatste 200 meter had ik nog een eindsprint. We liepen vrij constant, 5’54” gemiddeld en daarmee kwamen we na 29 min. en 32 sec. over de finish. Zo blij dat ik onder de 30 minuten heb gelopen. En bedankt Sascha voor de fijne begeleiding! De medaille en vooral het flesje water en fruit waren welkom. Het was warm, zo’n 24 graden, maar niet te warm voor deze 5 km. Ik was wel blij dat we dit rondje niet nog een keer hoefden te doen om de 10 km. te halen.

Bij de finish José en Dilara opgewacht, zij waren ook tevreden met hun prestatie op de 5 km. Mijn lieve man Pascal, onze chauffeur en fotograaf had een paar leuke kiekjes gemaakt en bracht ons rond 21.00 uur weer thuis.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Running Blind, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *