Landelijke Dag Running Blind

Vandaag waren mijn hardloopbuddy Sascha en ik aanwezig bij de Landelijke Dag Running Blind in Vlaardingen. Rond 9.45 uur kwamen we aan bij ‘Buitenplaats’, een heel leuke locatie waar Running Blind een gigantische tent tot haar beschikking had. We werden hartelijk ontvangen met koffie, thee en lekkers.

Na het welkomstwoord van Netty Dorrestijn, voorzitter Running Blind en een groepsfoto vertrok het hele gezelschap rond 11.15 uur voor 5 km. wandelen, 5 of 10 km. hardlopen.

Sascha en ik hadden gekozen voor de 5 km. Genoeg, want de 15 km. duurloop van gisteren zat nog in de benen en het was al best warm. We gingen er meteen vandoor; “Dan zijn we uit de drukte”, dachten we. We liepen onze kilometers in gemiddeld 6.05 per km. Na iets meer dan 5 km. en in 31.25 minuten kwamen we als eerste weer aan bij ‘Buitenplaats’. Hoewel het geen wedstrijd was, deden we toch ons best, een generale voor komende donderdag, dan lopen we de Inner Circle Run 5 km.

Er stond een heerlijke, uitgebreide lunch voor ons klaar. In het zonnetje opdrogen, lekker eten en gezellig kletsen met de andere deelnemers.

Vanaf 13.30 uur waren er 2 sprekers. Paralympisch atlete Joleen Hakker vertelde over haar ervaringen als sporter met een visuele beperking. Zij heeft als roeister meegedaan aan de wereldkampioenschappen en aan de Paralympische Zomerspelen in Peking. Hierna is zij overgestapt naar de wielren- en triathlonsport. Als wielrenster wist zij zich te kwalificeren voor de Paralympische Zomerspelen 2012 in Londen. Voor de Paralympics van Rio 2016 kwalificeerde Joleen zich voor de triathlon.

Hierna vertelde Cees van Muiden over Nordic Walking, hij geeft training aan blinde en slechtziende wandelaars. Aansluitend kon men deelnemen aan een quiz of een clinic Nordic Walking van Cees. Sascha en ik kozen voor het laatste. Superleuk en het ging ons best aardig af.

Bij terugkomst konden we aan de borrel en was het afscheid van Jan Wapenaar als voorzitter van Running Blind. Met een drankje in de zon gezellig zitten babbelen met de andere lopers. Rond 16.45 uur kwam er een einde aan deze gezellige dag.

Nog even kunnen praten met voorzitter Netty over een evt. clinic Running Blind bij C.A.V. Energie in Barendrecht. Je weet nooit waar het toe kan leiden.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Running Blind, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *