Energie Kerstloop

IMG_4285.JPGVandaag was het dan zo ver. Na tien weken rustig aan, nou ja, met als uitzondering een Coopertest waar ik heel tevreden over ben en iets meer trainingen dan de bedoeling was 🙂 De Energie Kerstloop 10 Engelse Mijl. Ik twijfelde er niet aan dat mijn PR van 1:33:57 er aan zou gaan, maar ik wilde meer; Onder de 1:30, dat was dè uitdaging.

Ik was zeer gefocust, goede voorbereiding, uitgebreide warming up en een dosis gezonde wedstrijdspanning, dat zou allemaal bijdragen aan het bereiken van m’n doel.

Het tempo zat er van begin af aan lekker in, ademhaling ging goed, heerlijk weer, alles zat mee. Rond de 7,5 km. een beetje kramp in m’n zij, dat was jammer, maar gelukkig ging dat redelijk snel over en kon ik m’n tempo vasthouden. 54:33 min. op de 10 km. dat ging echt super! Tot en met kilometer 12 ging het eigenlijk heel goed. In de laatste vier kilometer heb ik het tempo helaas iets moeten laten zakken, onderrug en kuiten gingen pijn doen en de laatste twee kilometer ook de bovenbenen.

Img_4559.jpg

Het bleef tot aan de finish spannend of ik m’n doel zou halen Met de aanmoedigingen van de kant kon ik er toch nog wat snelheid uitpersen, 1:29:53! Wauw, wat ben ik hier blij mee! Het deed echt zeer en ik heb alles gegeven wat er in zat, maar het was het zó waard!

De organisatie was zoals gebruikelijk perfect. Vrijwilligers en supporters bedankt!!

Tijdens de prijsuitreiking hoorde ik tot mijn verbazing m’n naam. Ben ik bij de Vrouwen Masters 40 3de geworden zeg! Dat maakte dit loopfeestje compleet.

Komende zaterdag de Linschotenloop Halve Marathon. Ik moet er nog even niet aan denken. Dat het pittig en pijnlijk gaat worden staat vast, maar ik ben er van overtuigd dat ook op deze afstand een PR gaat sneuvelen. Te verbeteren tijd: 2:11:38.

Garmin Connect – Details

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *