Linschotenloop

Linschotenloop Halve Marathon 21 december 2013.jpgEen halve marathon; 6 dagen terug moest ik er nog even niet aan denken, twee dagen terug ook nog niet. Trainen ging moeizaam, vermoeidheid en pijnlijke spieren dwongen me af te zien voor een snelle tijd te gaan, maar alleen voor het verbeteren van 2:11 uur. Onder de 2:10 uur zou leuk zijn. “Houd het heel” en “Rustig starten” waren de adviezen.

Gisteravond, na een aantal wijntjes, zag ik het al wat meer zitten, maar had nog niet veel vertrouwen in een prettige loop, laat staan een mooie tijd. Voor het slapen gaan bedacht ik, dat ik 5’55” moest gaan lopen om onder de 2:05 uur te lopen. 5’55”, dat liep ik afgelopen zondag over mijn meest moeizame kilometer. Ja, op dat moment besloot ik dat 2:05 uur het doel zou zijn. Heb daarna heerlijk geslapen.

Toen ik vanochtend opstond voelde ik me lekker fit, geen pijn meer in de benen. Ik heb een zeer ontspannen ochtend gehad, lekker ontbeten, bakkie koffie, muziekje op, heerlijk! Zo rond een uur 11 begon het te kriebelen.

Om  11.20 uur kwam Gerard me ophalen en gingen we later met Ton en Robert mee richting Linschoten. We waren mooi op tijd en konden ons zodoende rustig voorbereiden.

Het was koud, het regende en waaide, “Brrrr… waar begin je aan?!” is het eerste dat in je op komt bij het inlopen. Om 13.40 uur de start en gek genoeg voel je dan niets meer. Gerard liep de eerste 2 km. met me mee door het dorp, er waren nogal wat obstakels. Tempo lag meteen al hoger dan gepland, maar ja, het liep lekker. 5 km. in 27:50, ik hoorde mezelf bij iedere kilometer mompelen; “Je gaat te hard!” 10 km. 55:46 en het ging nog steeds lekker!

Bij 11 km. eindelijk een drinkpost en snel weer verder. Op de Waardsedijk hoorde ik bij 12,5 km. Corry m’n naam roepen, geweldig zo’n groepje supporters langs de kant! Peter liep een stukje mee met water en banaan, heerlijk en welkom. Het leek wel of ik vleugels kreeg, het tempo ging omhoog! 15 km. 1:23:12 en daar ging m’n PR op de 16,1 km. van zondag aan diggelen! Maar ja, die telt niet. De IJsselkade, Montfoort in. Wat een feest, muziek en mensen en bij 16,5 km. m’n moeder met een flesje water. Even een dikke knuffel en kus voor haar en al zwaaiend en lachend de Doeldijk op. Nog 4,5 km. naar de finish.

20131207_132748.jpg“Nog 3 kilometer”, hoorde ik iemand naast me zeggen. Oh wauw, nog maar 3! Ik had m’n ‘Mojito EnergyGel’ nog niet gebruikt, ‘No time like the present’. Mmm… die was lekker, bedankt Kok! En door… stukje tegenwind, eh… tegenstorm! En kilometer 20 alweer, 1:50:36! Oké dan, ‘negatieve split’, noemen ze dat! En daar was Gerard, hij kwam me tegemoet lopen, maar had mij nog niet verwacht. Hij trok me meteen een tempootje hoger, het leek wel of ‘ie bang was dat ik niet onder de 2 uur zou lopen. Nou, ik wist dat ik het ging halen, en hoe!

“Nummer 883, Esther Landaal uit Barendrecht! Ze komen werkelijk overal vandaan!” hoorde ik de speaker roepen. Nog even een eindsprint, handen de lucht in en over de finish in 1:55:11!

Niet alleen Gerard, maar ook Ton en Robert waren verbaasd me al zo snel terug te zien. Zij waren ook zeer tevreden met hun tijden; Ton 1:47, Gerard 1:48 en Robert 1:49.

Wat een mooie loop! Ik heb genoten van de omgeving en achteraf eigenlijk weinig last gehad van het weer. Voor de verkeersregelaars en vrijwilligers was dat wel even anders, respect!!

Garmin Connect – Details

Nou, dat was het dan voor 2013 v.w.b. de wedstrijden. Het was een prachtig jaar! PR’s verbeterd op de 1, 3, 5 en 10 km. en de 10 E.M. en Halve Marathon. Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen, en felicitaties!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

5 reacties op Linschotenloop

 1. José schreef:

  Leuk geschreven weer Esther. Het sleept je gewoon mee, zoals jij schrijft, vooral over het lopen zelf. Als ik het lees, krijg ik gewoon een beetje het gevoel dat jij moet hebben gevoeld tijdens het lopen, als het tot je door gaat dringen dat je zo’n geweldige tijd gaat neerzetten. Blijven schrijven, hoor, ik vind het altijd weer leuk om te lezen. En verder, ja, wat moet ik nou nog tegen je zeggen? Ik zeg het hele jaar al dat ik je geweldig vind met je prestaties. Zoveel PR’s! Wat dat betreft in ieder geval een gigantisch goed jaar voor jou en dat heb je helemaal verdiend. Dus nogmaals, voor de laatste keer dit jaar: Gefeliciteerd kanjer!

 2. corry sluijs schreef:

  hi esther, mooi verhaal en ontzettend knap gedaan, binnen de 2 uur. we stonden al even te wachten en ja hoor, daar zie ik je komen, en leuk dat peter even meeliep!
  gefeliciteerd!!! en fijne feestdagen!

 3. bert.assems schreef:

  Hoi Esther,
  Prachtig verhaal, ik ben heel blij voor je dat je in een keer zo’n hap van je tijd hebt afgehaald, petje af.
  Maar je hebt er ook hard voor getraind , want je krijgt zoiets natuurlijk niet cadeau.
  Ook heel leuk dat je zoveel steun kreeg onderweg en dat Gerard je nog ff op kwam halen, super gedaan.
  Nou hier kun je het jaar wel mee afsluiten , met zo’n gevoel, dat kan niet meer stuk.
  Fijne dagen en tot volgend jaar ( klinkt ver weg, maar is heel dichtbij)

  Groeten

  Bert.

 4. Piet Wijnsema schreef:

  Esther,

  Gefeliciteerd met deze prachtige tijd in Linschoten!
  Gefeliciteerd met je topprestaties dit (bijna) afgelopen jaar!

  Prettige Kerstdagen en een goede jaarwisseling.
  Tot begin volgend jaar,
  Piet

 5. AAD VINK schreef:

  He stormwind goed gedaan, proficiat.
  Waar wijntjes al niet goed voor zijn.
  Bedankt voor het linkje.Leuk verslag.
  Reactie op het juiste tijdstip.
  Prettige kerstdagen en we komen elkaar zeker nog tegen voor de 31 ste.

  Groetjes Aad,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *