Dobbeloop

Iedere 4de zondag van de maand (behalve in juli en augustus) organiseert de Nootdorpse IJsclub de Dobbeloop, een prestatieloop waar de atleet kan kiezen voor een afstand over 5, 10 of 15 km. Een goed, snel parcours van 5 km. rond de Dobbeplas.

Het was al weer een maand geleden dat ik meedeed aan een loop en ik wilde weten hoe ik er voor stond. Lang getwijfeld of ik de 5 of 10 km. zou gaan lopen, maar rekening houdend met het weer en mijn gesteldheid, gekozen voor de 5 km.

Robert, mijn vriend, liep met me mee. Hij is er van overtuigd dat ik veel sneller kan lopen dan dat ik laat zien. Ik zou deze 5 km. zeker onder de 26 min. kunnen lopen. “Je moet durven lopen”, zegt hij. En hij heeft gelijk, ik ben een laffe loper, ik begin rustig en wacht tot het moment dat ik zeker weet dat ik het ga halen en ga dan pas versnellen.

Vandaag ging het allemaal anders. De eerste kilometer liep ik in 5″06, keurig op schema, maar voor mij veel te hard, zeker aan het begin. In de 2de kilometer stortte ik helemaal in en kwam helaas niet meer terug. Het tempo daalde aanzienlijk en ik kwam na 27″34 over de finsh.

Dit was niet alleen voor Robert, maar zeker ook voor mij teleurstellend. Ik heb hem beloofd dat ik de volgende 5 km. zeker beter zou lopen, maar dan wel op mijn manier. We zullen zien op 17 mei bij de Stadshavens Heijplaatloop.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *