CW-X Coopertest

20140506_201559 Coopertest.jpgDinsdagavond 6 mei was de 3de CW-X Coopertest. Het was pima weer, één bui en daarna weer zonning, hetgeen voor een prachtige avondlucht zorgde.

Met 82 deelnemers verdeeld over 6 series mogen we ook deze Coopertest weer een groot succes noemen. Veel mensen liepen in 12 minuten verder dan ze ooit gedaan hadden. Er waren 2 atleten die ruim 3600 meter haalden.

Ik liep vanavond in de vierde serie, start 20.00 uur. Je zou zeggen, genoeg tijd voor een warming up, maar om één of andere onbegrijpelijke reden presteer ik het iedere keer om m’n voorbereiding te saboteren. Ditmaal bedacht ik tijdens het inlopen dat de vrijwilligers vast iets te drinken wilden, 10 minuten voor de start even flesjes water rond gaan brengen… Waarom?!

Enkele minuten voor de start toch nog maar wat versnellingen om de hartslag omhoog te brengen… dom, zonder goede warming up gaat er allicht iets protesteren en ja… M’n kuit was het er niet mee eens. Pijnlijk… balen… toch maar meedoen.

Na de eerste 400 meter voelde ik die kuit niet eens meer… mooi… lekker doorlopen. Ik liep net onder het schema voor 2500 meter, dat is wel de minste afstand die ik vanavond wilde halen. M’n horloge stond ingesteld op 1:55 per 400 m. Ik bleef keurig voor de piepjes uitlopen.

Met nog 2 minuten te gaan had ik 2100 meter weg. Pfff. zou ik het redden? Het moest gewoon, 400 m. in 2 minuten, kom op zeg! Met enige moeite het tempo iets omhoog gegooid, bijten. “2500 heb je!” hoorde ik Andy achter me roepen. “Kom op, door!” Nog 20 seconden, ik zette alles op alles, harder ging echt niet. 2587 meter was het resultaat. M’n pr van 2518 weer ruim verbeterd!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *