Clubkampioenschap

Clubkampioenschap 7 oktober 2012 3.JPGVandaag heb ik voor het derde achtereenvolgende jaar meegedaan aan het Clubkampioenschap Baan 3.000 m.

De te verbeteren tijd was 16:12 min. uit 2010. Vorig jaar liep ik 16:59 min. Dat het toen 28 graden C. was, is hooguit een zwak excuus. Afgelopen dinsdag even proef gedraaid. Heb de 3.000 m. toen in 16:10 min. afgelegd. Dat zag er hoopvol uit. Net onder de 16 minuten moest er dus wel inzitten. Na de pittige training van donderdag had ik best wat spierpijn in mijn bovenlijf van de krachtoefeningen en ook de benen voelden wat stram. Gisteren dus maar even ‘los’ gaan lopen.

Rond 11.50 uur was de start van de 3.000 m. De weersomstandigheden waren uitstekend en er waren veel enthousiaste supporters. De eerste kilometer liep ik veel te hard, 4:48 min. Ik moest om de race uit te kunnen lopen echt even minderen. Op 2.000 m. kwam ik door in 10:14 min. Oei, 38 sec. langzamer. Ik dacht op dat moment; “Onder de 5:45 min. lopen, dan komt het goed”. Het leek wel of ik steeds langzamer ging lopen, ik had het zwaar. Toch heb ik de laatste 1.000 m. iets harder gelopen, 5:19. Hetgeen me tot een eindtijd bracht van 15:33:09. Daar had ik echt niet op gerekend, onder de 16 moest lukken, maar dit!

Ook mijn 2de wedstrijd als Master 40 mag een groot succes genoemd worden. Gaat lekker zo!┬áIk mag mezelf weer voor een jaar clubkampioen noemen, jammer dat er niet meer vrouwen masters meedoen aan zo’n leuke wedstrijd.

Jeanette heeft met haar ‘appeltje’ wat leuke kiekjes gemaakt, waarvoor dank.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *