Afscheid

Vandaag hebben we afscheid genomen van een bijzonder en geliefd man, Ab Enters. De afscheidsdienst was zeer indrukwekkend, mooie toespraken met goede herinneringen, mooie muziek, samenzang en gebed.

Onder de sprekers de voorzitter van C.A.V. Energie, Leen Nobels die naast de verdiensten van en herinneringen aan Ab ook refereerde aan het overlijden van Rob en hoe Ab mij zo tot steun is geweest, dat maakte heel wat in mij los.

Tijdens “If I could be where you are” van Enya kwam de ene na de andere herinnering aan Ab bij me boven. Geweldig hoe hij ons vanuit een oude legerjeep aanmoedigde toen we midden in de nacht vanuit Wageningen met het bevrijdingsvuur liepen. Z’n grapjes en opmerkingen tijdens het lopen en de vele telefoontjes, soms wel 3 x per dag “Esther, met Ab. Zeg heb/weet jij….”. Natuurlijk dacht ik wel eens “Alvweer?!”, maar nu zou ik willen dat ‘ie belde. En dan de bemoedigende woorden rond 27 mei, wat vond ik dat toch altijd lief van hem.

Ook de getoonde foto’s tijdens het liedje “Read all about it” van Emeli Sande maakten veel emotie los. Foto’s van Ab met zijn familie en vrienden, maar ook veel van hoe wij Ab hebben gekend; bij de marathon van Rotterdam, de evenementen die hij organiseerde en van het scholierenkampioenschap van dit jaar.

Ik ben dankbaar dat ik Ab heb mogen kennen, hij heeft mijn leven aangeraakt.

“Zoals de vlinder aangetrokken door de zon ontstijgt aan haar cocon,
zo bevrijdt mijn ziel zich van het aards gewicht, opgaand in het eeuwig licht”

E. Kubler-Ross

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *