Clinic Speelse Loopscholing

Het was weer een intensieve dag bij C.A.V. Energie. Om 9.30 uur lekker getraind en vanmiddag een clinic ‘Speelse Loopscholing’ bijgewoond.

Tijdens het theoriegedeelte probeerde docent Leo van Ravels bij de aanwezige trainers te achterhalen wat hun ervaringen zijn met het geven van loopscholing en wat zij verwachtten te leren tijdens deze clinic. De focus lag vooral op het kunnen bieden van variatie; Loopscholing voelt doorgaans als een verplicht nummer waarbij telkens dezelfde oefeningen worden afgewerkt. Ook het kunnen uitleggen waarom een bepaalde oefening gedaan wordt is belangrijk.

20150131_153907.jpgNa een uur kregen we de gelegenheid oefeningen in de praktijk te brengen. Je denkt er als trainer veel te kennen, maar er zijn zoveel varianten op een bepaalde loopfase. Door het afwisselen van de oefeningen kan men de atleet een leuke loopscholing aanbieden. Belangrijk is de reactiviteit, kort grondcontact; Hierdoor wordt geïnvesteerde energie weer gebruikt voor de volgende fase.

Een leuke en informatieve clinic.

Foto’s

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *