Visio Het Loo Erf 3

Maandag 26 januari 2015

Omschakelen naar het leven in Barendrecht ging al wat makkelijker. Begon met goede moed aan de training, maar die zakte me al snel in de schoenen, na heen en weer door de Heinenoordtunnel en maar liefst 2 x over de Gaatkensbult. 16,5 km. gebikkeld. Wel heel goed geslapen!

Vrijdag ontving ik een ‘tweet’ van Els dat er een pakketje was aangekomen, de ‘Bone Conducting Headphones’. Gisteren 25 km. gelopen, was best te doen.

20150126_134332.jpgDe taxi was vanochtend precies op tijd, ik niet… Maar om 10.00 uur stapte gebouw Alpha binnen en kon ik op m’n gemak genieten van een bak koffie en met de anderen bijkletsen over het weekend. Er lag bij de Service Desk een kaart op me te wachten van Loopgroep B, dat is een leuk begin van de week!

Om 10.30 Training Braille, eerst even bijkletsen en dan aan de slag. Ging meteen goed, wist alle geleerde letters nog.

En dan om 11.30 uur 12:30 Training Computervaardigheden. M’n computer deed het niet… Helemaal niet erg, want we hadden het veel te leuk met de eerder genoemde ‘headphones’. Ik heb ze in bruikleen gekregen om morgen mee te hardlopen. Voordeel van deze koptelefoon is dat je oren vrij blijven en zodoende geluiden in je omgeving blijft waarnemen.

Na de lunchpauze weer terug naar Computervaardigheden om toch ook nog wat te leren. De computer deed het inmiddels weer. Geoefend met navigeren door ‘Word’ en pagina einden invoegen en opheffen.

Om 15.00 uur handvaardigheid, mocht tijdens de les de headphones gebruiken, heerlijk muziekje bij m’n mozaïekje. Heb ‘m na de les gewoon opgehouden, er mee gewandeld en een gesprek gevoerd over hardlopen met op de achtergrond The River van Bruce. En de geluidskwaliteit is verbluffend!

20150127_074153.jpgNa het diner, dat bestond uit dat stoofschotel, rode kool, aardappelpuree met appel en vla als toetje  met Lieke en Janneke een ‘After Diner Tea Party’ gehouden, een goed gesprek over het leven… Eigenlijk waren we van plan wat zangoefeningen te doen, maar in plaats daarvan zijn we beneden een spelletje Skip Bo gaan spelen. Het werd steeds drukker en gezelliger aan de tafel. Toen de grootste drukte voorbij was kon ik de verleiding niet weerstaan wat kattenkwaad uit te halen. Er is momenteel een expositie van portretten van bekende Nederlanders in onze eetzaal. Ik heb Jan Mulder op z’n zij gezet en Chantal Janssen op haar kop. We hadden een gein… Tja, je moest er bij zijn…

Dinsdag 27 januari 2015

Bij het ontbijt stonden de portretten nog steeds zoals ik ze gisteravond had neergezet, man, zo’n pret om 7.45 uur!

Na het ontbijt 2 uur handvaardigheid, zat apart omdat ik eigenlijk geen training had. Lekker hoor, muziek op en met je handen bezig zijn. Heel ontspannen. Ben iets eerder gestopt om mijn handen goed schoon te krijgen, dat was wel prettig bij het uur Braille dat ik hierna had.

Bij de Psychosociale Begeleiding de tijd nuttig besteed, goed gesprek.

Hè jammer, iemand heeft ontdekt dat er iets niet klopte… De portretten stonden weer goed, maar mijn ‘partners in crime’ en ik hebben er toch veel lol om gehad.

Na de lunch mijn eerste zangles, echt heel spannend. Vind mijn stem vaak niet mooi klinken, maar het viel zo nu en dan mee. “Als de zwaan zingt… Loe, loe, loe” en in canon klonk het best mooi. Kan in ieder geval maat en toon houden, volgens de trainer bezit ik enige muzikaliteit.

20150127_153203.jpgHeb me daarna snel omgekleed en ben naar Els gegaan. Zij wilde wat (actie)foto´s maken van mij met de koptelefoon, het werd even een melige boel, maar daarna ben ik serieus gaan trainen. Alleen trainen met muziek op je hoofd is zeker aangenaam, maar moet toch zeggen dat muziek in zoverre afleidt, dat je niet alle geluiden in je omgeving waarneemt. Het zal vast beter zijn dan met een koptelefoon die je oren bedekt, maar ik vind het geen aanrader in het verkeer, tenzij je het volume heel zacht zet of alleen gebruikt voor navigatie of audio meldingen. Op een veilig pad of een (atletiek)baan is een uitkomst.

Vanavond lekker zalm, penne, worteltjes, boontjes met saus gegeten. Als toetje kregen we een kiwi die zo hard was dat men er mee ging knikkeren. De avondactiviteit was gemberbrownies bakken. Niet alle ingrediënten waren beschikbaar dus we weken wat af van het recept. We hebben gedeeltelijk cacao gebruikt omdat er te weinig chocola was en we hebben appelstroop gebruikt omdat we alleen maar kristalsuiker hadden en die wilden we niet gebruiken. De overige bakkers wilden geen walnoten in hun brownies, zodoende hadden wij er extra veel. Ze zagen er misschien niet zo mooi uit, maar ze smaakten heerlijk!

Daarna nog heel gezellig een wijntje gedronken aan de stamtafel. De brownies waren aan het einde van de avond allemaal op.

Woensdag 28 januari 2015

Vandaag verliep eigenlijk redelijk gewoontjes; Na het ontbijt 2 uur Training computervaardigheden en een uur Training Braille. Na de lunchpauze een uur Training Basisstrategieën (keyboardles) en nog een uur Training Braille.

Het vinden van de diverse gebouwen op het terrein van Visio Het Loo Erf gaat me prima af, maar ik vergat tot nu toe steeds de namen; Alpha, Delta, Sigma, Gamma en Omega, ik weet nu zowaar ook in welke ik moet zijn voor de betreffende training. Gamma vind ik overigens wel goed gevonden, dit is het gebouw voor handvaardigheid, het ruikt er zelfs naar een bouwmarkt.

20150128_204759.jpgVanaf 16.00 uur werd het gezellig. Was eigenlijk van plan naar m’n kamer te gaan, maar bleef tot aan het avondmaal gezellig beneden kletsen. Na de maaltijd (zuurkool en karamelvla) ook niet naar boven gegaan. Om 19.30 uur even uurtje creatief bezig geweest met krijt en olijfolie, ofwel als een kleuter zitten kliederen. Toch zijn er leuke creaties uit gekomen. Een verhaal eerder op de avond inspireerde me een duiker die net in de diarree van een walvis terecht kwam te maken. Ja, ook daar had je bij moeten zijn… Er bleek nog post voor me te zijn; Een kaart van m’n moeder uit Oostenrijk en een kaart van Jeroen en Jeanette. Echt heel leuk! De rest van de avond was bijzonder gezellig en het werd weer laat.

Donderdag 29 januari 2015

Het kostte me wat moeite m’n bed uit te komen, maar had voor 8.15 uur gedoucht, de koffer gepakt en ontbeten. Voordeel van non visueel werken is dat je alles met je ogen dicht mag doen. Erg prettig als je nog slaap hebt. Voldoende koffie zorgde ervoor dat ik rechtop kon blijven. Heb het deze week wel bont gemaakt, lag niet één keer voor 0.30 in m’n bed. Het voornemen om een keer op tijd naar bed te gaan, neem ik maar niet meer, lukt me toch niet.

Om 11.15 uur zat ik in de taxi naar huis, toch even in slaap gevallen. Bij thuiskomt onthaalde Moyoni me luid miauwend. Heerlijk om weer met dat beessie te kroelen!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *