Visio Het Loo Erf 4

Maandag 2 februari 2015

Goede zet om in m’n ‘oude’ groep te gaan trainen donderdagavond, ging heel lekker, daarna nog een heel ontspannen, gezellige avond bij de vereniging. Zaterdagochtend lekker getraind en ’s middags een clinic ‘Speelse Loopscholing’ gehad. Vrijdag en zondag waren heerlijke luier dagen.

Om 7.45 uur stond de taxichauffeur voor de deur, het was een lange rit i.v.m. de sneeuw. Gelukkig nog wel op tijd op het Loo Erf om m’n koffer op m’n kamer te zetten en voor een lekker bakkie ‘Sanderkoffie’, koffie met espresso.

Om 10.30 uur Braille; Weer even wennen, daarna Computertraining. Na de lunchpauze nog een uurtje achter de PC. En ja, de benamingen van de trainingen zijn wéér veranderd…

Els had weer een leuke app gevonden; ‘Marco Polo’, bedoelt om je telefoon te lokaliseren. Je roept ‘Marco!’ en je mobiel reageert, als het goed is, met ‘Polo!’ Je raadt het al, de hele les werd er ‘Marco!’ geroepen en diverse apparaten reageerden met ‘Polo!’, of ze reageerden niet, te laat of op andere woorden. Een hilarisch gebeuren dat ik in het geniep heb opgenomen op m’n telefoon. Bij het afspelen daarvan begonnen de anderen telefoons ook weer terug te roepen, hetgeen nog meer op de lachspieren werkte. Voor wie zich afvraagt of ik nog wat geleerd heb vandaag, nee, niet echt.

Om 15.00 uur kreeg ik een uurtje Ergotherapie, omdat ik graag gebruik wil maken van een memorecorder, deze ga ik gebruiken voor m’n weekplanning, braille, computertraining en muziek. Vanaf week 10 ga ik 2 uur Ergotherapie per week krijgen.

Voor het eten dacht ik even een grap uit halen met de lift; Gebouw Alpha kent 2 liften t.w. de grote lift en de kleine lift. Zelf trouw traploper, mocht ik toezien hoe het kleine liftje voller dan vol was gepropt. Lang verhaal kort; Ik hield beneden de liftdeur nog even dicht. Had er totaal niet aan gedacht dat uitgerekend in dit kleine liftje een claustrofoob zou staan. Door Team Verblijf even apart genomen en een reprimande mogen ontvangen, terecht. Laat nu de wisseltruc met de melk en suikerbakken ook maar uit m’n hoofd. Moet er rekening mee houden dat hier ook mensen met diabetes, allergieën, gebrek aan humor en andere ongemakken zijn.

Na het avondmaal dat bestond uit lasagne en aardbeienyoghurt, een bijzonder gezellige avond aan tafel gehad.

Dinsdag 3 februari 2015

Van 08.30 tot 10.30 uur voor het eerst Bewegingsagogie, voorheen Mobiliteitstraining. Heb geoefend met het oversteken bij een niet al te drukke weg. Volgende week leer ik hoe ik veilig een drukke weg moet oversteken. Na een ontspannen uurtje Braille een goed gesprek bij Psychosociale Training, hé, dit heet nu weer Trajectbegeleiding.

Na de pauze Creatieve Vaardigheid, keyboard- en zangles, beiden heel leuk en ging best lekker. ‘Largo’, van Antonin Dvorak en bij zang ‘De uil zat in de olmen’ en ‘Hé daar, is er iemand thuis’. Klonk ook heel mooi in canon.

Om 15.00 uur de koptelefoon bij Els gaan halen voor een hardlooptraining. De bedoeling was een pittig programma af te werken, maar het zat vanmiddag niet zo mee. Op de weg scheen de lage zon steeds in m’n gezicht, waardoor ik op sommige stukken moest gaan wandelen. Op de baan lag nog wat ijs en sneeuw hetgeen flink doorlopen onmogelijk maakte. Ook nog een gesprekje aan de kant, soms is dat even belangrijker dan een training… Maar dit zorgde wel voor snelle afkoeling. Uiteindelijk ruim 8,5 km. gelopen, toch wat gedaan.

Na de avond maaltijd, hutspot met kipfilet en bitterkoekjesvla als toetje, een info avond over de WMO. Ben er niet veel wijzer van geworden, behalve dat ik weet dat het in Barendrecht nog niet zo slecht geregeld is. Daarna een spelletje Skip Bo gespeeld en daarna tot in de late uurtjes prettige gesprekken aan de stamtafel.

Woensdag 4 februari 2015

Oef, opstaan viel niet mee vanochtend en de twee uur Computertraining ook niet. Het mozaïeken wilde ook niet erg, plakte een aantal keer verkeerd en ik moest al weer stoppen toen ik net lekker op gang was. Braille ging best goed, de nieuwe letters Hij Weet Niet Waarom gingen er snel in. Geoefend met spellen en woordjes.

Na de lunch met keyboardles ‘Largo’ verder geoefend en geëxperimenteerd met het spelen in andere toonsoorten. Daarna weer een uurtje Braille, woordjes gelezen en zinnen getypt.
Om 16.00 uur met Lieke naar het kleine winkelcentrum gelopen, erg gezellig, maar ook best eng in zo’n vreemde omgeving.

20150126_164443.jpgRijst, boontjes en rundvlees in heerlijke saus kregen we vanavond. Als toetje chocolademousse, helaas aten de meesten nu wel hun toetje, maar heb er toch nog twee gescoord. Kreeg aan tafel weer een kaart aangereikt, een lieve kaart van Monique. Tot ca. 21.00 uur op m’n kamer gebleven, even bijkomen, berichten gelezen en vast m’n spulletjes inpakken. Morgen alweer naar huis. Het was vanavond niet erg druk beneden, maar wel gezellig.

Donderdag 5 februari 2015

Twee uurtjes Computertraining en naar huis! De taxichauffeur was er al vroeg en we reden lekker door. Om 12.30 uur werd ik enthousiast onthaald door Moyoni. Het is weer fijn thuis te zijn.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *