AD 5 km.

20090405 AD 5 km 2.jpg Op 5 april 2009 werd tijdens de 29ste Marathon van Rotterdam de AD 5 KM Loop gehouden. Voor de voorinschrijving was ik te laat, maar gelukkig kon ik me nog na-inschrijven bij de Marathon Expo. Het werd me daar wel duidelijk dat de tijd niet geregistreerd zou worden, erg jammer, voor x80 10,- mag je dat toch wel verwachten.

Alle tijd dacht in 10 minuten voor de start. Ik liep lekker op m’n gemak naar het startvak, deze was echter al behoorlijk vol. Wat een drukte! Zo’n 1350 gerestreerde deelnemers en volgens mij net zoveel ongeregistreerde atleten stonden tussen de hekken al klaar voor de start. Ik heb de tijd niet opgenomen, maar volgens mij duurde het ca. 5 minuten eer ik over de startstreep ging. Op dit punt heb ik ook mijn stopwatch aangezet.

Een enorm leuke loop, het parcours was best okxe9, veel bochten, maar goed te doen. Door de drukte was het erg moeilijk om in xe9xe9n tempo door te lopen. Je moest steeds zoeken naar een gaatje om in te halen. Van start tot finish ben ik aan het zigzaggen geweest. Het viel me nog mee dat ik bij de finish op mijn horloge een tijd van 29’11 min. zag staan. Ontzettend leuk was het! De Coolsingel stond vol met enthousiaste toeschouwers.

Mijn vriend Robert liep deze dag zijn vijfde marathon. Hij liep de geweldige tijd van 2″56’46!

2de Paasdag ga ik weer eens een 10 km. loop proberen. Mijn vereniging C.A.V. Energie organiseert dan de Oude Maasloop. ‘k ben benieuwd.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *