Oude Maasloop

DSC05508.JPG Vandaag, 2de Paasdag, 13 april, liep ik mijn eerste 10 km. wedstrijd van dit jaar. Ik was er best nerveus voor, altijd weer bang dat het me te ver is. Ik heb me goed voorbereid, bijna 4 km. ingelopen, uitgebreid oefeningen gedaan. Ik was warm, soepel en er helemaal klaar voor.

De eerste kilometer ging vanaf de atletiekbaan door sportpark ?de Bongerd?, dit ging lekker. De tweede kilometer is op dit parcours altijd lastig, stoep op, stoep af, bochtjes en ongelijk. Als ik eenmaal op de Barendrehtseweg ben denk ik, net als in de jaren ervoor, waar ben ik aan begonnen!

Het was warm, op de Barendrechtseweg liep je pal in de zon, daar was het heet. Meestal drink ik niet op een 10 km, maar nu keek ik op 3 km. al uit naar de drankpost. Op de Leedeweg werd het weer dragelijk. Op 5 km. kwam ik door op 28.33 min. sneller dan de 5 kilometers die ik dit jaar heb gelopen.

Ik nam de tijd om wat te drinken, achteraf zonde van de tijd, maar het was echt nodig. Hierna liep ik weer best lekker, begon wat mensen in te halen en bleef lekker lopen tot aan bedrijventerrein Dierenstein. Hier krijg ik het altijd weer moeilijk, rustig de kilometers aftellen, verder nergens aan denken, dan de Dierensteinweg op met dat vreselijke viaduct. Vanaf hier nog maar 1 kilometer, dat moet toch lukken? Ik had nog 7 min. om binnen het uur te lopen.

Op 500 meter voor de finish stond Robert me op te wachten, de zweep erover. Het koste me zoveel moeite om te versnellen, maar het lukte toch iets. Op de baan, nog 150 m. Er liep iemand voor me, die moest ik kunnen inhalen, dus ik zette een eindsprint in. Op 20 m. voor de finish m´n doel bereikt, nu nog even doortrekken.

Eindtijd 58:33 min. Ik ben zeer tevreden, sneller dan vorig jaar.
Met pijnlijke bovenbenen van de eindsprint, heb ik die middag nog heerlijk van het zonnetje genoten.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *