Landelijke Running Blind Dag

Vandaag, zaterdag 28 oktober vond bij Atletiekvereniging Athlos Harderwijk de Landelijke Running Blind Dag plaats. Mijn buddy Sascha en ik zijn vanochtend om 8.15 uur vertrokken om op tijd aanwezig te zijn. Om 10.30 uur werden alle lopers en hun buddy’s door diverse sprekers van harte welkom geheten op de mooist gelegen atletiek accommodatie van Nederland.

Rond 11.30 uur stond iedereen buiten voor de groepsfoto om daarna te gaan starten met 1, 2 of 3 ronden van 5 km. door Strokelbos, ook wel bekend als de ‘Bosloop. Sascha en ik liepen 2 ronden, het was heerlijk in het bos! Sascha zag een eekhoorn voorbij schieten en ontdekte een mooie paddenstoel, rood met witte stippen. Die 10 km. ging zonder erg voorbij, we liepen gezellig te kletsen en genoten ondertussen van de boslucht.

Na het omkleden konden we aanschuiven bij de goed geregelde lunch. Er werden ‘oude’ Running Blind shirts verloot onder de aanwezigen, Sascha en ik kunnen nu ook in een mooi zwart shirtje verschijnen aan de start. Niet bij de officiĆ«le Nationale Nederlanden wedstrijden, want daar hebben we vanochtend een mooi nieuw shirt voor gekregen.

Na de lunch volgde een clinic van hardlooptrainer Aart Stigter. Hij begon met tips hoe een succesvolle 7-Heuvelenloop te lopen. Zelf heeft hij deze 15 km. in 44:54 minuten gelopen. Zijn parcoursrecord bij de Mannen 55 staat nog steeds.

Hierna begonnen we met wat achteraf een pittige training bleek te zijn. Een vrij intensieve warming up, gevolgd door 5 x 400 m. en een 1.000 m. op tempo. Met de ‘Bosloop’ nog in de benen en de lunch in de maag ging het toch best aardig, 5:11 min. op die 1.000 m.

In de kantine van Athlos Harderwijk hebben we even gezellig wat kunnen drinken en knabbelen. Ook nog gesproken met Running Blind voorzitter Netty Dorrestijn over het organiseren van een clinic en misschien, hopelijk een landelijke dag bij C.A.V. Energie in 2025.

Echt een heel gezellige dag! De terugreis kende wat files, niet erg, want Sascha en ik raken volgens mij nooit uitgekletst. Op naar de 7-Heuvelenloop op 19 november!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Running Blind met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *