Halve Marathon Barendrecht

Vandaag deden mijn buddy Sascha en ik mee aan de Halve Marathon van Barendrecht. Hoewel ik veel zin had in deze loop, wist ik dat mijn voorbereiding niet optimaal was en dat het een pittige uitdaging zou zijn. De afstand is niet zo zeer het probleem, maar op tempo kom ik zwaar te kort.

Om 11.05 uur klonk het startschot voor de 21,1 km. door Barendrecht. Een mooie route met start en finish op de atletiekbaan van C.A.V. Energie. De eerste 12 kilometers gingen best aardig, het tempo lag tussen de 6’15” en 6’30”, hier had ik me vooraf ook op ingesteld. Een prettig ritme en genoeg over om lekker te kletsen met Sascha. Langs het parcours enorm veel bekenden die ons, iedereen, enthousiast aanmoedigden.

Rond 12,5 km. merkte ik dat ik iets te kort kwam. Ik had kippenvel en kon alleen nog maar denken aan de volgende drinkpost, maar wanneer komt die?! Bij de vrijwilligers onderweg gevraagd, maar zij wisten het niet. Van een aardige EHBO meneer 2 flesjes water gekregen. En wat denk je… zo’n 300 m. verderop was een drinkpost. Gezien het bochtige karakter van de route was deze toen nog niet in beeld. Afijn, voldoende gehydrateerd de draad weer geprobeerd op te pakken en dat lukte redelijk.

Toch zakte het tempo en begon ik het moeilijk te vinden steeds de bochten te nemen. Ik ken zo’n beetje iedere meter van de Barendrechtse paden, maar de route ging steeds tegen mijn gevoel in de andere kant op. Dit zorgde voor wat paniek die ik steeds moeilijker kon onderdrukken. Het enthousiaste zwaaien en schreeuwen van de mensen langs de kant leken het gevoel van disoriĆ«ntatie te versterken. Zo jammer, want hoe leuk al die vrolijke mensen!

Op weg naar de finish op de atletiekbaan kon ik gelukkig nog een eindsprintje inzetten en een lach op m’n gezicht toveren. Mijn doel was om tussen de 2:15 en 2:20 te finishen, op 3 seconden na gelukt. Na even tot mezelf gekomen te zijn, kijk ik terug op een leuke loop en ben ik best tevreden met 2:20:03.

Ons volgende avontuur wordt het NK Running Blind tijdens de 7-Heuvelenloop in Nijmegen op 20 november. Nog 5 weken om me daar goed op voor te bereiden.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Running Blind, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *