OMZIEN

Barendrecht is een mooie gemeente die voor diverse groepen in de samenleving ondersteuning biedt. Zo zijn er organisaties die ouderen, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking helpen met dagbesteding en de strijd tegen eenzaamheid. Er worden door deze organisaties vele activiteiten georganiseerd. Voor blinden en slechtzienden in Barendrecht is er echter niet veel.

In de grotere gemeenten om ons heen is de mogelijkheid samen te sporten bij bijvoorbeeld Running en Walking Blind. In diverse steden organiseren Oogcafé’s maandelijks bijeenkomsten en activiteiten voor de doelgroep. Het idee voor OMZIEN is ontstaan door een gebrek hieraan in onze omgeving. De bedoeling is mensen met een visuele beperking, of liever gezegd uitdaging, bij één te brengen om ervaringen uit te wisselen, elkaar beter te leren kennen, te helpen en te inspireren. OMZIEN wil blinden en slechtzienden in Barendrecht en omgeving verenigen, liefst in samenwerking met diverse organisaties, belangenverenigingen en bedrijven.

Als eerste is een Facebook pagina opgezet om te onderzoeken of hier animo voor is. Op de pagina kunnen mensen handige links, tips en activiteiten vinden. De volgende stap is bij de diverse organisaties in Barendrecht te vragen of zij mensen met een visuele beperking willen wijzen op het bestaan van OMZIEN en willen samenwerken bij het organiseren van de diverse activiteiten.

Wellicht dat OMZIEN in de toekomst een vereniging mag zijn voor blinden, slechtzienden, vrijwilligers en voor één ieder die op welke wijze dan ook interesse of belang heeft. Een leuke vereniging voor mensen die niet de beperkingen, maar de uitdagingen en mogelijkheden willen ervaren.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in OmZien. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *