André Rieu Live in Maastricht

Gisteravond, donderdag 6 juli was ik met mijn moeder en vrienden Richard en Cindy bij André Rieu Live in Maastricht. Een magisch muziekspektakel op het Vrijthof.

De rit richting Maastricht was op z’n zachts gezegd ‘lang’, enkele van ons hadden bij aankomst een reis van 4 ½ uur achter de rug. Gelukkig wel op tijd voor het heerlijke buffet dat ons bij het Van der Valk hotel stond te wachten. Met een goed gevulde maag gingen we om 20.15 uur met de pendelbus richting het centrum, na een korte wandeling door deze prachtige stad kwamen we bij het Vrijthof. Vanaf het moment dat we langs de ticketcontrole kwamen begon de magie.

Hoewel ik klassieke muziek als kunst zeer waardeer is het niet echt iets voor mij. Nu is de muziek bij André Rieu vrij toegankelijk voor de klassieke muziek barbaar en moet ik zeggen dat ik echt onder de indruk was. De Platin Tenors met Exodus Song (This Land is Mine), was werkelijk prachtig! En The Voice Kids winnares Emma Kok kreeg terecht een staande ovatie. Verder genoten we samen met 12.000 anderen op het Vrijthof van grote muzikale diversiteit, waarvan Dutch Pipes and Drums en 2 gospelkoren nog het meest bij blijven. Uiteraard was er richting het einde van de avond de bekende Weense wals waarop het publiek werd uitgenodigd een dansje te wagen. Het slotstuk had vuurwerk en een regen van gouden slingers.

Er waren nog wat toegiften die wij op weg richting de pendelbus nog luid en duidelijk meekregen. Het was toch fijn de grote stroom voor te zijn en in de eerste bus richting het hotel te zitten. Nog even met een drankje gezellig napraten over een geweldige avond alvorens in diepe slaap te zakken op de heerlijk luxe kamer.

De volgende ochtend troffen wij elkaar rond 9.00 uur voor het ontbijt. Een overvloed aan heerlijkheden die wederom voor een goedgevulde maag zorgden. De reis huiswaarts was wederom met behoorlijk wat files, maar zeker gezellig.

Deze kunnen we mooi afvinken, dit was een muziekevenement dat je meegemaakt moet hebben.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Concert / Theater met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *