Visio Het Loo Erf 9

Maandag 9 maart 2015

Afgelopen weekend was echt té vermoeiend; Trainingen, verjaardagen, te weinig tijd om bij te komen van een intensieve week ervaringen opdoen. Hopelijk leer ik beter in te schatten wat wel en wat niet te doen. Ik wil blijkbaar te veel.

20150311_083504.jpgHet was vanochtend dat ook weer lekker om met Brailletraining te beginnen. Het uur daarna was anders als anders. Zag nl. tot m’n schrik dat ik gepromoveerd ben naar Computertraining. Dat houdt helaas in dat ik weg ben bij Els. Even wennen aan m’n nieuwe stek.

Na de lunch nog een uur Computertraining. Ik ben wel verwend bij Els, nu moet ik zelf m’n PC opstarten en afsluiten, zoiets simpels, maar ik moest het nog even leren. Daarna eindelijk m’n mozaïekschaal af. Ondertussen was ik al wel begonnen met m’n nieuwe project. Bij Ergotherapie heb ik geoefend met non visueel drinken inschenken en soep opscheppen, met de opdracht dit in de eetzaal ook in praktijk te brengen. Voor het drinken inschenken zijn er van die handige indicators, voor soep opscheppen helaas niet.

20150309_170647.jpgDe mozaïekschaal heb ik mee genomen naar m’n kamer en in gebruik genomen als fruitschaal.

Na het eten, boerenkool met worst en blanke vla, met Lieke op pad gegaan. Even wat boodschappen gedaan bij de supermarkt en lekker gewandeld. Daarna nog even gezellig aan de stamtafel gezeten. Vanavond maar eens op tijd naar bed…

Dinsdag 10 maart 2015

Een goede nachtrust gehad, lag gisteravond zowaar een keer voor 23.00 uur op bed. Om 8.30 uur Creatieve Vaardigheid, muziekles. Zingen trekt me eerlijk gezegd niet meer zo, de piano heeft nu mijn interesse en ik ben vandaag begonnen met de les CD voor piano. De eerste oefeningen gingen vrij snel, nu oefenen op met links en rechts tegelijk spelen.

Het tweede uur was ook Creatieve Vaardigheid, maar dan in het Gamma gebouw, dus handvaardigheid. Ik vond het niet echt opschieten deze ochtend, beetje frustrerend. Om 10.30 uur Braille; Het lezen gaat steeds sneller. Er stond zo lang ik bij deze trainer kom een zielig vaasje in het raamkozijn, ik vond dat het maar eens gevuld moest worden en had een zakje knikkers mee genomen en we hebben het vaasje daarmee gevuld. Het viel geloof ik wel in de smaak. Daarna een gesprek met de Trajectbegeleider gehad.

Tijdens de lunch kregen we een hamburger met uien voorgeschoteld, lekker ff snacken!

Om 14.00 uur de eerste echte training Videologie, ook wel Zientraining genoemd, beiden benamingen geven naar mijn mening weinig inzicht in de inhoud van de training. Tijdens deze trainingen leer ik o.a. het kunnen uitleggen welke oogafwijkingen ik heb, waarom ik bepaalde hulpmiddelen soms wel, soms niet nodig heb en gaan we uitzoeken hoe ik het beste mijn restvisus kan inzetten. Vandaag zijn we in de kast met filterbrillen gedoken om uit te zoeken welke lichtdoorlatendheid, kleur en model ik het prettigst vind. We zijn niet erg opgeschoten, veel brillen waren uitgeleend en de nieuw bestelde brillen zijn nog niet binnen.

Mijn geplande sportuurtjes heb ik in de gymzaal doorgebracht. 3 x 10 minuten geroeid en tussendoor rompstabiliteit en oefeningen gedaan. De fysio had geadviseerd na het sporten op dinsdag de sporttape er af te halen, beter voor de huid… Lekker hoor! Hoef meteen niet meer te harsen…

Het avondmaal bestond uit boeuf bourguignon met worteltjes en rijst. Fruitcompote als toetje.

Ik was te laat met het opgeven voor yogales en heb me toen maar opgegeven voor de activiteit ‘Chocolade zoenen maken’. Toen ik erachter kwam dat dat lang ging duren, m’n plekje snel afgestaan aan iemand die graag mee wilde doen en me op de wachtlijst voor yoga laten zetten. 10 minuten voor aanvang viel er iemand af en kon ik meedoen. Heerlijk ontspannen! Daarna een heel fijne en gezellige avond gehad, niet aan de stamtafel, maar relaxed op de bank.

Woensdag 11 maart 2015

Een uur Computertraining en Videologie. Om 10.30 een tussenuur die onverwacht werd opgevuld door een bezoek aan de voorlichter van Het Loo Erf. Zij heeft me gevraagd een ‘Elevator Pitch’ voor te bereiden voor promotie van Visio Het Loo Erf. Spannend!

Voor de lunch nog een uurtje Braille. Tijdens de lunch het non visueel opscheppen van de soep geoefend. Het ging goed, tot ik iemand hoorde zeggen: “Nu zet je je bord op je roggebrood”. En leuk! Twee kaarten ontvangen; Van het bestuur van C.A.V. Energie en van Ineke.

Na de lunch nog een uur Computertraining en daarna weer een uur Braille. Dit uur gingen we typen, dit ging heel goed, ik hoef niet meer zo erg na te denken over waar ik m’n vingers moet plaatsen.

Ik had gedacht nog een uur muziekles te hebben vandaag, maar dat is van m’n rooster af gehaald. Gelukkig was er een piano vrij waarop ik kon oefenen.
We hebben weer heerlijk gegeten vanavond; Macaroni, saus met kip en een frisse salade. Yoghurt toe. Vanavond lekker gesnoept van appeltaart en worteltaart. Heerlijk hoor al die baklessen bij Ergo! Daarna heerlijk op de bank gehangen, die plek bevalt me wel.

Donderdag 12 maart 2015

Alweer donderdag! Van 08.30 tot 10.30 uur Computertraining en daarna met m’n mobiliteitstrainer twee uurtjes op een bankje in de zon gezeten. We hebben m’n doelen voor de komende maanden doorgenomen. Ze had voor mijn marathonbuddy Gerard wat informatie over het buddyschap uitgeprint en ze had twee verschillende touwtjes/koordjes om mee te oefenen. Vanaf volgende week krijg ik een andere trainer. Hanneke gaat met zwangerschapsverlof. Hopelijk zie ik haar in augustus weer terug.

20150312_131248.jpgOm 12.30 uur kwam Louise, zij kwam met de trein naar Apeldoorn om samen weer terug te reizen naar Barendrecht. We hebben even rondgelopen bij Paleis Het Loo en gegeten bij Crummz. Het was prachtig weer! Rond 15.00 uur zijn we met de bus vertrokken naar station Apeldoorn, daarna in bomvolle treinen onze reis huiswaarts. Om 17.30 uur werd ik liefdevol en luid miauwend door Moyoni welkom thuis geheten.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *