Training Running Blind

Een maand geleden had je er niet over moeten beginnen… Lopen bij Running Blind en aangelijnd…

Vorige week liet mijn mobiliteitstrainer een touw zien dat door Running Blind gebruikt wordt bij het hardlopen met blinden en slechtzienden. Voor mijn gevoel was ik daar nog helemaal niet aan toe. Mijn begeleider bij de marathon, Gerard Verveer, bood aan een keer te oefenen met zo’n touw. Wie weet is het wat.

Gisterochtend gaf ze me twee touwtjes mee om te proberen en ze had wat informatie voor Gerard uitgeprint. Na de training bij Energie kwam Gerard met het voorstel om vandaag bij Running Blind een training mee te doen en te oefenen.

IMG_0523.JPGZo gezegd, zo gedaan… Running Blind traint bij atletiekvereniging PAC in Rotterdam. Om 9.30 uur kregen we een leuke training bij de Kralingse Plas. Martin Punt, ook lid van Energie en buddy bij Running Blind, gaf ons wat tips. Gerard ging zo op in z’n buddy-taak dat hij de pylonen voor de tempowisselingen over het hoofd zag; Die zag ik dan weer… Teamwork! Het was natuurlijk best wennen, maar het ging goed. Je moet altijd maar afwachten of je goed kan lopen met een begeleider, maar volgens mij zitten Gerard en ik letterlijk en figuurlijk op één lijn.

Weer nieuwe mensen ontmoet, altijd leuk. Maar kwam ook een bekende tegen… Pratheepan, revalideert ook op Het Loo Erf, kleine wereld.

Een zeer geslaagd experiment. Zondag gaan we het bij de Lenteloop in Albrandswaard nog een keer proberen. Ik vind het zo ontzettend lief van Gerard dat hij dit voor me wil doen. Hij heeft zich verdiept in het buddy-zijn en hij heeft inmiddels ook een startbewijs voor Rotterdam weten te bemachtigen. Ik zie die marathon wel zitten!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *