Visio Het Loo Erf 8

Maandag 2 maart 2015

Na een inspannend weekend schoof ik vanochtend bij de Braille trainer aan tafel voor een ontspannen uurtje lezen. Hoofdstuk 1 ‘De Slimme Boer’ uitgelezen, ben met hoofdstuk 2 ‘De Trouwe Hond’ begonnen. Twee uur Computervaardigheid, onderbroken door de lunchpauze. Els was ziek, maar het was wel gezellig en ontspannen leren. Geoefend met ‘Internet Explorer’ en ‘Jaws’ (spraaksoftware). Ook ben ik wat meer wegwijs gemaakt me ‘TalkBack’, het spraakprogramma op m’n mobiele telefoon.

Bij Creatieve Vaardigheid de randen van m’n mozaïekbord geknipt en geschuurd. En de restanten lijm verwijderd. 16.00 had ik voor het eerst een uur Ergotherapie. Dit bestond vooral uit een kennismaking en het doornemen van m’n doelen.

Om 17.30 uur aangeschoven voor de maaltijd; Wilde rijst, Spaanse smoorkip en heerlijke salade. We kregen ijs toe. Ben met Lieke een avondwandeling gaan maken. Erg komisch; We waren op zoek naar stoepranden die er niet waren, we liepen om beurten de bosjes in en onze stokken bleven zo nu en dan achter elkaar hangen. Op een gegeven moment begon het behoorlijk hard te hagelen en waren we een beetje de weg kwijt. We hadden de grootste lol. Eenmaal op Het Loo Erf stapten we drijfnat in de lift, onderweg stopte deze voor nog een passagier, die graag naar beneden wilde. Hij moest toch eerst even met ons mee naar boven. We stonden alleen zo te kletsen, dat toen we de deur open wilden duwen, de lift alweer vrolijk naar beneden ging. We hadden lol!

Lieke had bij Ergotherapie cheesecake gemaakt, hiervan zijn we vanavond in de Ergokeuken gaan snoepen, echt smullen. Daarna was het nog lang gezellig aan de stamtafel.

Dinsdag 3 maart 2015

20150303_100745(0).jpgHet eerste uur vrij. Eigenlijk wel even lekker. Heb een half uurtje Braille gelezen en ben daarna vast naar Creatieve Vaardigheid gegaan. We hebben m’n bord gevoegd, wat ziet dat er mooi uit! Volgende week het bord schoonmaken, dan is het af.

Vandaag heb ik bij Braille gelabeld, een paar pasjes en twee USB stick. Hiermee kan ik sneller herkennen wat wat is. Daarna een uurtje Psychosociale Training, dat volgens mijn planning nu weer Trajectbegeleiding het, whatever! We hebben weer een prettig gesprek gehad en we zijn bezig geweest met een vragenlijst over hoe ik mijn slechtziendheid ervaar.

Na de lunch Creatieve Vaardigheid. Zingen leek me niet zo’n goed idee, heb best last van m’n keel, volgens mij heb ik kou gevat en ga ik flink verkouden worden. Ik ben keyboard gaan spelen. ‘O When The Saints’ zit er in. Ben weer met een nieuw liedje begonnen. M’n trainer bood aan een keyboard op m’n kamer te zetten. Zo gezegd, zo gedaan.
Vanaf 15.00 uur had ik, zoals iedere dinsdag, vrij. Maar even niet hardlopen met die knieën en achillespezen. Ben in de gymzaal op een hometrainer gaan fietsen en gaan roeien, saai!!!

Het avondeten was lekker; Aardappelen, sperziebonen, kalkoensteak en pepersaus. Als toetje aardbeienyoghurt. De man tegenover me aan tafel vroeg of ik later ook kinderen wilde. Ik zei hem dat ik die tijd voorbij ben en geen kinderen had en wilde. Enigszins verbaasd vroeg hij me naar m’n leeftijd en ik liet hem raden. Hij schatte me 28, nou weet ik dat die schat wat aan z’n ogen mankeert, maar het klonk toch wel heel lief.

Tot 20.00 uur even op m’n kamer wat achter de computer gezeten, moet ook ’s wat doen voor de vereniging. Marcel neemt me veel werk uit handen, voel me haast schuldig dat ik er hier niet veel voor doe. De cheesecake van Lieke was nog niet op, die werd vanavond aan de stamtafel verdeeld, hij was nu nog lekkerder. M’n verkoudheid zet lekker door, port leek me een goed medicijn.

Woensdag 4 maart 2015

Niet zo best geslapen, had het behoorlijk benauwd. De twee uur Computervaardigheid waren best te doen, maar moest om de haverklap m’n neus snuiten, m’n kop zat vol. Ik had een tussenuur welke ik opvulde met een uur extra Computervaardigheid. Ik wilde wel eens weten hoe ‘SuperNova’, spraak- en vergrotingssoftware in één, werkt. Niet fijn wat mij betreft, laat ik het daar maar bij houden. Morgen weer lekker verder met ‘Jaws’

20150304_113450.jpgGroene thee… Het komt me haast m’n neus uit, maar het is beter dan koffie. Ik heb zo’n fijne thermosbeker gekregen, die vul ik drie maal daags met groene thee. Al dat vocht doet me wel goed. Het Braille lezen ging wel, maar ook daar moest ik steeds stoppen.

Na de lunch vroeg de muziektrainer zich af of ik niet beter m’n bed in kon gaan, zag er volgens haar niet fit uit. Voelde me ook niet fit, maar heb toch een uur keyboard gespeeld en ben daarna weer naar Braille gegaan. Het verhaal ‘De Trouwe Hond’ kreeg een minder leuke wending, moet nog een klein stukje lezen, maar bewaar dat voor volgende week.

Ik ga deze week ook weer braaf met de lift, maar vergeet steeds dat je dan meer tijd nodig hebt om op verdieping van bestemming te komen. Ik kom overal net te laat. Niet dat dat veel uitmaakt, de trainers zijn ook altijd aan de late kant.

We hebben vanavond weer lekker gegeten. Een heerlijk pasta met saus. Als afsluiting een mierzoet Tiramisu toetje.

20150304_204403 Laslo.jpgVanavond was er een informatie avond van KNGF Geleidehonden. Enkele van ons mochten ook met een geleidehond lopen. Ik mocht een stukje met Laslo lopen, wat een leuke hond! Een beetje druk, maar ik liep heel prettig met hem en kon me helemaal overgeven. Nu weet ik echt zeker dat een geleidehond iets voor mij is. Ik ben heel wat wijzer geworden en ga er snel werk van maken. We kregen een goodiebag met o.a. een leuke hondenknuffel.

Daarna nog een heel gezellige avond gehad. Simone, een bijzonder komische vrouw, zat weer heerlijk te vertellen over haar belevenissen. Ze heeft zoveel humor dat een aantal van ons haar aanmoedigen hier iets mee te doen. Ze kan zo leuk vertellen en zingen. Ik hoop echt dat ze het gaat doen.

Mijn verkoudheid heeft z’n hoogtepunt, of dieptepunt, ’t is maar hoe je het bekijkt, bereikt.

Donderdag 5 maart 2015

Tijdens Computervaardigheid was ik behoorlijk gammel, maar bij Bewegingsagogie gingen we lekker lopen. Frisse lucht doet een mens goed! Ik werd door m’n mobiliteitstrainer voor een paar flinke uitdagingen gesteld. Ik dacht het vlot voor elkaar te hebben, maar kwam bedrogen uit. Ik moet echt gaan leren om hulp te vragen! Opdracht voor het weekend; Bij de Marathon Trainingsloop aangeven dat ik slecht zie en dat mensen me niet rechts moeten inhalen.

Ik heb nog lekker mee geluncht, daarna met de taxi naar huis. Het was weer fijn thuiskomen bij Moyoni, maar ik ben bekaf.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Visio Het Loo Erf 8

 1. sophie schreef:

  Hallo esther ,

  Mijn naam is Sophie en ik was puppypleeggezin van Laslo! Ontzettend leuk om dit te horen van je hoe laslo het doet . Het is inderdaad een enthousiaste hond (druk) maar verder deed hij het bij ons ook altijd super ! Het is een knapperd 🙂

  Groeten
  Sophie

 2. Jacqueline van der Lee schreef:

  Hoi Esther,

  Wat een leuk stukje! Ik hoor jullie, Lieke en jij, nog heel hard lachen om jullie avontuurtje buiten. 🙂
  Succes met je blessure en hopelijk ben je nu van die vervelende verkoudheid af.
  En tot over een tijdje op ’t Loo Erf!

  Groetjes,
  Jacqueline
  (Observante straks naar revalidante)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *